Teraz jest 2018-12-18, 23:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2007-09-29, 19:34 
Offline
Akwarysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-05, 23:38
Posty: 514
Lokalizacja: Lublin
Witam!
Będę zakładał nowe akwarium, a właściwie krewetkarium o pojemności 13-20 litrów i zastanawiam się czy kaskada HBL-301 sprawdzi się w tym akwarium, oczywiście na rurce zaciągającej dał bym bombkę by nie wciągało małych Red Cheryy, które mają być mieszkańcami tego "akwarium". Co o tym myślicie?? Czy może lepiej kupić wewnętrzny Hailea BT-200?? Już sam nie wiem :-/ Akwarium będzie typowo roślinne, chcę zrobić podobne do TEGO
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 2007-09-29, 20:17 
Offline
Obłąkany forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-07, 09:12
Posty: 3410
Lokalizacja: Mielec
WOJTEK napisał(a):
Witam!
Będę zakładał nowe akwarium, a właściwie krewetkarium o pojemności 13-20 litrów i zastanawiam się czy kaskada HBL-301 sprawdzi się w tym akwarium, oczywiście na rurce zaciągającej dał bym :roll: bombkę :roll: by nie wciągało małych Red Cheryy, które mają być mieszkańcami tego "akwarium". Co o tym myślicie?? Czy może lepiej kupić wewnętrzny Hailea BT-200?? Już sam nie wiem :-/ Akwarium będzie typowo roślinne, chcę zrobić podobne do TEGO
Pozdrawiam


jak wstawisz tam bombke to juz nie moge sie doczekac widoku akwa po uruchomieniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
PADAJĄ CI RYBY --> http://e-akwarystyka.pl/topics21/2180.htm
NIE WIESZ CO TO ZA RYBA --> http://e-akwarystyka.pl/topics4/3016.htm
NIE WIESZ CO TO ZA ROŚLINA --> http://e-akwarystyka.pl/topics5/4 ... t=30#43745
CHCESZ ZAPYTAĆ O OBSADĘ --> http://e-akwarystyka.pl/topics35/646.htm
JESTEŚ POCZĄTKUJĄCY --> http://e-akwarystyka.pl/forum29.htm


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 2007-09-29, 22:35 
Offline
Akwarysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-05, 23:38
Posty: 514
Lokalizacja: Lublin
przepraszam pomyłka miało być gąbkę, ale na święta można przystroić roślinki bombką
a tak na serio to co myślicie o filtrze??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 2007-09-29, 23:48 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-01-24, 21:22
Posty: 180
Lokalizacja: Gorzów
w małym akwa lepiej spisze sie przelewowy niż wewnętrzny ze względu na mało miejsc w zbiorniku. Lepiej to miejsce poświęcić na rośliny ;D A ten skimmer to ciekawe rozwiązanie, w sam raz na pojawiające sie czasami osady na lustrze wody. A do tej kaskady jakoś sie upcha np. saszetkę torfu od aquaela ;D Jestem za kaskadą od heilea imho tylko brzęczyki

_________________
Pterophyllum scalare, Platydoras costatus, Ancistrus dolichopterus, Glyptoperichthys gibbiceps


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 2007-09-29, 23:59 
Offline
Akwarysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-05, 23:38
Posty: 514
Lokalizacja: Lublin
ja jestem już prawie pewien tego filtra, tylko właśnie się zastanawiam ile to może mieć miejsca na złoża filtracyjne, bo mam HBL-701 i on ma bardzo dużo (mam go na sprzedaż w dziale sprzedam) taka mała reklama ;-)
pozdro


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 2007-09-30, 00:15 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-01-24, 21:22
Posty: 180
Lokalizacja: Gorzów
on ma wymiary 9/9/11 to na pałę gdzieś 5/5/10 (jeśli ma taka budowę jak aquaele) ale nie jestem pewien. 701 jest kobylasty 24/13/16. Zobacz ;D

_________________
Pterophyllum scalare, Platydoras costatus, Ancistrus dolichopterus, Glyptoperichthys gibbiceps


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: 2007-09-30, 00:24 
Offline
Akwarysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-05, 23:38
Posty: 514
Lokalizacja: Lublin
no to prawda, że 701 jest naprawdę duży, ale wodę czyści idealnie w 160 litrach spisywał się świetnie, a gdy go wsadziliśmy do 112 litrów wodę z mętnej po tetrze EX 600 w ciągu dwóch godzin doprowadził do kryształu, filtr jest ogromny ale wart miejsca i ceny


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron







Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM