Strona 1 z 1
Serca wołowe
: 2009-03-16, 22:15
autor: perll
Chodzi mi o to, w jaki sposób przyżadzacie pokarmy z serc wołowych swoim rybom, co można dodawać a czego nie?
Re: Serca wołowe
: 2009-03-17, 09:09
autor: marcin88
http://strony.aster.pl/elem/akk/s_kk.html
wielka książka kucharska pomoże w daniach

Re: Serca wołowe
: 2009-03-17, 15:37
autor: perll
Akurat tą strone znam i tam nie ma za dużo o sercach wołowych. A chodzi mi o to czy dodajecie jakieś witaminy,owoce ,warzywa. Jak tak, to w jakich proporcjach?
Re: Serca wołowe
: 2009-03-18, 15:10
autor: croc
ja kupuję mrożonki akwarystyczne, czyli serca są mielone na papkę. Płuczę, nasączam witaminami i podaję rybom przydennym (zbrojniki) raz na tydzień.
Re: Serca wołowe
: 2009-03-29, 18:46
autor: Mariusz86
Co do serca wołowego .. Kupowałem takowe w sklepie mięsnym .. potem na deskę do krojenia, bardzo ostry duży nóż i musisz wyciąć wszystkie żyłki niestety - to dużo mozolnej pracy (chyba że trafisz na kawałek serca beż żył) .. potem kroisz to na porcje i do maszynki do mięsa .. mielisz to na papkę. Wkładałasz to do torebki foliowej i rozkładałasz na płasko, umieszczasz w zamrażalce (najlepiej na tacę w przedziałce na lód) .. Później tylko odłamujesz ile Ci potrzeba .. Dodawałem do tego serca witaminy w płynie sery (Fishtamina chyba) .. Nic więcej ..
Poza tym to ... krwawa zabawa i ... zapach dobitny po zmieleniu ...
Re: Serca wołowe
: 2009-03-29, 22:39
autor: Jokeru
Początek tak jak napisał kolega wyżej. Oskrobac i do maszynki. Zależnie od ryb ustalamy wielkośc mielenia.
Dodatki można stosowac dowolne: warzywa, owoce, suche karmy, witaminy. Ja najczęściej stosowałem czosnek, marchewkę, banana, jabłko, ananas, brzoskwinia, krewetki, groszek, cukinia, szpinak, etc.
Wystarczy trochę wyobraźni..