Bez pewności(posocznica)
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: frytka
Bez pewności(posocznica)
Nie mam pewności ale moja rybko może dostawać posocznicy. czy zacząć ją leczyc na to czy poczekać i zobaczyć co będzie?
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Bez pewności(posocznica)
No to tak:
- za mało, a właściwie brak jakikolwiek danych żeby stwierdzić co Twojej rybce jest
- posoczniczy może dostać każda ryba
- zaleca się jak najszybszą terminację chorej ryby, leczenie jest co prawda możliwe, ale bardzo rzadko skuteczne. Do tego posocznica może przenosić się błyskawicznie na inne egzemplarze, dlatego w razie stwierdzenia oprócz eutanazji chorego osobnika zwykle zaleca się leczenie zbiornkia ogólnego bactopur direct.
- jej objawy to śluzowate odchody, duże opuchlizny, wytrzeszcz oczu, punktowe przekrwienia, nastroszone łuski, apatyczność i ucieczka od innych ryb.
Daj nam trochę więcej informacji, zanim zaczniesz jakiekolwiek leczenie - ale oddziel jak najszybciej podejrzaną rybkę do osobnego zbiornika.
Ryba w zaawansowanym stadium posocznicy wygląda zwykle tak:
- za mało, a właściwie brak jakikolwiek danych żeby stwierdzić co Twojej rybce jest
- posoczniczy może dostać każda ryba
- zaleca się jak najszybszą terminację chorej ryby, leczenie jest co prawda możliwe, ale bardzo rzadko skuteczne. Do tego posocznica może przenosić się błyskawicznie na inne egzemplarze, dlatego w razie stwierdzenia oprócz eutanazji chorego osobnika zwykle zaleca się leczenie zbiornkia ogólnego bactopur direct.
- jej objawy to śluzowate odchody, duże opuchlizny, wytrzeszcz oczu, punktowe przekrwienia, nastroszone łuski, apatyczność i ucieczka od innych ryb.
Daj nam trochę więcej informacji, zanim zaczniesz jakiekolwiek leczenie - ale oddziel jak najszybciej podejrzaną rybkę do osobnego zbiornika.
Ryba w zaawansowanym stadium posocznicy wygląda zwykle tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back