Sklep z koniną
Moderator: ModTeam
Sklep z koniną
Cześć wszystkim.
W Krakowie przy ulicy metalowców w pobliżu hali targowej i dworca pkp jest niepozorny sklepik "końska jatka" z... wyrobami końskimi.
Na początku sierpnia byłem tam na szybko skosztować kiełbasy końskiej po czym rowerowo wyruszyłem na Ojców a potem do swojskiej Częstochowy.
Niestety nie zdążyłem spisać godzin otwarcia sklepu w dni robocze i soboty a ktokolwiek mógłby poratować, bo w niedługim czasie zawitam na grubsze zakupy.
W Krakowie przy ulicy metalowców w pobliżu hali targowej i dworca pkp jest niepozorny sklepik "końska jatka" z... wyrobami końskimi.
Na początku sierpnia byłem tam na szybko skosztować kiełbasy końskiej po czym rowerowo wyruszyłem na Ojców a potem do swojskiej Częstochowy.
Niestety nie zdążyłem spisać godzin otwarcia sklepu w dni robocze i soboty a ktokolwiek mógłby poratować, bo w niedługim czasie zawitam na grubsze zakupy.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 140
- Imię: Jan
Re: Sklep z koniną
I bardzo słusznie.
Konina, choć już dawno wyszła z "mody", jest bardzo smacznym i zdrowym mięsem.
Wiem bo jem :-)
Konina, choć już dawno wyszła z "mody", jest bardzo smacznym i zdrowym mięsem.
Wiem bo jem :-)
Wypowiedź mogła zawierać lokowanie produktu... <- idiotyczne, ale niestety ustawowo wymagane. "Ave Cezar"!
A ile taka konina kosztuje? Jakie ma właściwości? Lepsze niż zwykłe mięso?
Konina jest mniej tłusta i ma więcej białka. Jest też trochę twarda. Ceny są różne, ale w okolicach 20 złotych za kilogram.
Hm, całkiem ciekawa koncepcja 

- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Jadłem w dzieciństwie końskie kabanosy. Pycha 

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

A może tak spróbować zamówić artykuły spożywcze,w tym wędliny,koninie w sklepach internetowych,co o tym sądzicie? Zawsze istnieje obawa o świeżość danych produktów,ale wg mnie naprawdę nie ma się czego obawiać.
-
- Nowicjusz
- Imię: adrianna
- Nazwisko: sawicka
- Kontakt:
A ja jem koninę, wiem, że wiele osób uważa to za złe ale tak jak piszą poprzednicy... konina jest mega zdrowa!
-
- Nowicjusz
- Imię: Przemo
Tylko troche nieetyczna IMO. Żal mi tych koni. DO krowy, swini, itd jestem przyzwyczajony, konia mi zwyczajnie żal.
- owsianka
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Ryszard
Tyle się pisze o koniach. Organizuje się zbiórki na ratowanie koni żeby nie trafiły do rzeźni. M. Rodowicz śpiewa że "tylko koni żal". Mnie też żal.
Muszę spróbować 

Chciałbym spróbować!