Mam w nim 5 roślinek żywych :
-Moczarka
-innych nie znam nazw, ponieważ mój brat wybeirał te rośliny.
Nie mam jeszcze rybek ale postanowiłem że będe miał :
-6 neonów innesa
-3 gupiki.
I co sądzicie ??
Fotka:

Moderator: ModTeam
Sądzimy, że popełniasz typowy błąd młodego fascynata. Super, że zainteresowałeś się akwarystyką, ale niestety zbiornik typu 25l nie bardzo nadaje się dla ryb (niektórzy uważają, że można tam trzymać bojownika lub 5 gupików, ale jak dla mnie to ukłon w stronę tych, którzy pośpieszyli się z zakupem 25l... i koniecznie muszą trzymać tam ryby ;-) ).wojtek229 pisze:I co sądzicie ?
Długo nad tym myślałem żeby kupić jakieś większe akwarium ale niestety mój pokój jest za mały. Oczywiście filtr mam itd.Sil pisze:Sądzimy, że popełniasz typowy błąd młodego fascynata. Super, że zainteresowałeś się akwarystyką, ale niestety zbiornik typu 25l nie bardzo nadaje się dla ryb (niektórzy uważają, że można tam trzymać bojownika lub 5 gupików, ale jak dla mnie to ukłon w stronę tych, którzy pośpieszyli się z zakupem 25l... i koniecznie muszą trzymać tam ryby ;-) ).wojtek229 pisze:I co sądzicie ?
Filtr mam nadzieję posiadasz (?) Proponowałby nieco więcej szybkorosnących roślinek na start... i obsadę typu krewetki red cherry lub babaulti.
To za mało Najlepiej Podłorzyć styropian lub pianke (ja mam w jednym pianke a w drugim Specjakną podstawke) bo jak nie podłożyż to w wyniku naprężeń na dolną szybe pęknie i będzie przykro :-(Tylko pod akwarium jest przyklejona mała tektura czy to wystarczy?? Była ona przyklejona już przy zakupie akwarium.
Fifex pisze:To za mało Najlepiej Podłorzyć styropian lub pianke (ja mam w jednym pianke a w drugim Specjakną podstawke) bo jak nie podłożyż to w wyniku naprężeń na dolną szybe pęknie i będzie przykro :-(Tylko pod akwarium jest przyklejona mała tektura czy to wystarczy?? Była ona przyklejona już przy zakupie akwarium.
A jeśli chodzi o ryby to tak jak już pisali moi poprzednicy pisali.(mam nadzieje że rozumiesz że to małe akwa, jak przerybisz(jeśli wogóle dorosłe ryby mogą tam być) to ci ryby pozdychają.
P.S: Czy mi się wydaje czy tak jast że część(prawa) wystaje poza blat :?: :!: :?:
Oloakwa pisze:Nie powinno wystawać nawet pół centymetra może pęknąć dosuń do blatu żeby nie wystawało