szafka pod akwarium
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: £ukasz
szafka pod akwarium
witam. prosze Was o pomoc. Otóż chce załozyc akwarium 63 l na początek. problem pojawia się z szafką. mam takową o wym 90x55x45. i tu zaczynają sie schody ponieważstandardowe szkła to 60x30x30 a moja szafka ma tylko 55. Wpadłem na pewien pomysł ale boję się go wprowadzić troche w życie dlatego potrzebna mi Wasza opinia. chce zrobić to tak, jak w załączniku. chce po prostu na wierzchu szafki położyc grubą deske, a na niej akwarium i mam pytanie czy taki pomysł ma szanse zainstniec? czy ta deska wytrzyma? czy to w ogóle dobre rozwiązanie? Czekam na odpowiedzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
112 w planach:P
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: szafka pod akwarium
pytanie co to za deska?Grubość i jakie drewno, czy klejona?ecnad pisze:zainstniec? czy ta deska wytrzyma
Rozwiązanie jak najbardziej dobre, z tym że jak pisze kbtor, lepszy blat kuchenny IMHO estetyka lepsza, i wytrzymałość pewna.
- SooB3k
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krystian
Re: szafka pod akwarium
I ta deske katownikami zamontuj albo wkretami dlugimi ale to juz zalezy od Twojej estetyki.Plewek01 pisze:pytanie co to za deska?Grubość i jakie drewno, czy klejona?ecnad pisze:zainstniec? czy ta deska wytrzyma
Rozwiązanie jak najbardziej dobre, z tym że jak pisze kbtor, lepszy blat kuchenny IMHO estetyka lepsza, i wytrzymałość pewna.
Zapraszam na ./redir/http://forum.wspolniegramy.pl/index.php