czarny1987 pisze:
napewno chciałbym wpuscić neonki pytanie ile szutuk ?
Ja w 112 będę miał 20, więc myślę że dla Ciebie dobre będzie 25 sztuk.
czarny1987 pisze:
jeszcze z pewnoością będą glonojady , tylko ile ich wpuścić?
Glonojady...w zależności jaką chcesz mieć odmiane, a jest ich baaaardzo dużo. Zakładam jednak, że chodziło Ci o niebieskie. Myślę że w takim akwarium max 2, choć nie wiem jakie masz dno (długość).Jeśli 80cm, to jeden. Jeśli minimum 90, to tak jak napisałem wcześniej, myślę że można pokusić się o dwa.
czarny1987 pisze:
zastanawiałem się nad rybkami typu : danio czerwone , gupiki , welonki ,mieczyki , molinezje , co z tego polecacie ?
Ja na Twoim miejscu nic z tego bym nie brał. Same neonki będą tworzyły ładną ławicę. Jeśli dodasz coś typu danio, czy gupiki, to nijak będzie to wyglądało. Welonki?. SAM jeden welon podobno na ponad 100 litrów, więc raczej go tu nie dawaj. Mieczyki i molinezje tak samo.
Tak apropo...ciekawy jestem co Wam się podoba w tych welonkach, mieczykach, czy molinezjach...
Ja do takiego akwarium bym mierzył w jakieś pielęgniczki, typu barwniaki. No ale to tylko moje zdanie.
Co do zdjęcia Twojego akwarium-zrób coś z tymi kablami, chyba że dla Ciebie to dekoracja :p. Tak poza tym to nawet ładne, chociaż ja osobiście wolę mniejsze, a dłuższe akwaria.