240 Obsada w spadku

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

Oskar1985
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 240
Imię: Oskar
Nazwisko: J
Kontakt:

240 Obsada w spadku

Post autor: Oskar1985 » 2013-02-04, 18:34

Witam.Moj zbiorniczek to 240L (120x45x50)w spadku otrzymałem ryby w zbiorniku mniejszym i pierwsza rzecza jaka zrobiłem była wymiana zbiornika na większy..w tamtym(112) miały ciasno.Juz lepiej ale uważam ze i tak trzeba sie niestety z czscia rozstać.Obsada była dosyć mocno wymieszana ale poprzedni własciciel zawsze mawiał ze czuły sie dobrze i nawzajem tolerowały.Czego pozbyć sie w pierwszej kolejności a co pasowało by tu lepiej..

4xpłaskobok
3xmały skalar
3xkirys pstry
2xzbrojnik(bardzo małe)
2xbocja wspaniała
1xsum opaczek
1xkiryśnik
2x motylowiec(parka)
2x tetra
2x hokejówka
8x brzanka różowa
2x brzanka rekinia(malutkie)
Zbiornik wymieniłem 2 tygodnie temu ale wiem że to zbyt duża obsada maja naprawde dużo przestrtzeni ze względu na mało roślin i ozdób a do tego wszystkie roślinki płaaskoboki systematycznie objadaja.Jakie ryby zostawić a może czegos tu brakuje?Ewentualnie dodam ze chetnie skupilbym sie na tych płaskobokach w takim razie jakie dla nich rośliny??Karmie spiruliną systematycznie..nie pomaga:)
Zaznaczam ze nie jest to obsada wybierana tylko odziedziczona i trafiły w lepsze ręce..prosze o podpowiedzi.
Dzieki pozdrawiam

ODPOWIEDZ