Czy można łączyć ramirezu z kakadu
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Fafi
Czy można łączyć ramirezu z kakadu
Czy w 112l akwa można mieć razem parkę ramirez i parkę kakadu?
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Czy można łączyć ramirezu z kakadu
Cześć,
Ja również miałem problem z doborem pielęgniczek. Ponieważ pielęgniczki to rybki terytorialne w naszych akwariach tj. 112l nie pasuje mieszanie tych rybek. Ja osobiście pozostanę przy parze Ramirez. Konsekwencją wpuszczenia wielu Pielęgniczek ( nie ważne jakiego gatunku) może być wybicie słabszych osobników przez silniejsze. Tak więc radziłbym Ci kupić tylko jedną parę ( albo ramirez albo kakadu), bądź zrobić harem 2 samice + samiec
Pozdrawiam
Ja również miałem problem z doborem pielęgniczek. Ponieważ pielęgniczki to rybki terytorialne w naszych akwariach tj. 112l nie pasuje mieszanie tych rybek. Ja osobiście pozostanę przy parze Ramirez. Konsekwencją wpuszczenia wielu Pielęgniczek ( nie ważne jakiego gatunku) może być wybicie słabszych osobników przez silniejsze. Tak więc radziłbym Ci kupić tylko jedną parę ( albo ramirez albo kakadu), bądź zrobić harem 2 samice + samiec
Pozdrawiam
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Yoh
Re: Czy można łączyć ramirezu z kakadu
A. Cacatuoides lepiej trzymać w haremach 1+2(3) niż w parkach. Wydaje mi się, że trzymanie tych pielęgniczek w 112 litrach nie jest najlepszym pomysłem. Tym bardziej łączenie ich z M.Ramirezi, które są mniej agresywnym i spokojniejszym gatunkiem.