Planowałam kupić akwa 20l a wyszło zupełnie inaczej

Moderator: ModTeam
Tak. Choć otosków może być mniej, tak 4 - 5 szt. ale 6 też jest ok. Ważne, ażeby zapewnić im odpowiednią wyżerkę. Do tego małe stadko razbory klinowej. Będzie ładnie się komponowało z bojownikami.pavelek pisze:Jeszcze spokojnie możesz wżucić tam 2samiczki bojka, 6otosków
Nie wiem jakie doświadczenie w tej materii ma kolega pavelek, ale ja NIE POLECAM trzymać bojowników i red cherry. Krewecie te są przysmakiem dla bojowników. Jak wpuściłem owe krewetki do akwa z bojownikiem, to łakomie na nie patrzył i jeszcze się przy tym oblizywał :zdegustowany: Przez parę dni pływał z takim dziwnym dużym brzuszkiem, a po kreweciach ani śladu.pavelek pisze:i ew. dużo red cherry.
Obowiązkowo musi dojrzeć. Na tym forum można dużo o tym znaleźć.[/b]pavelek pisze:Akwarium się odstało 2tygodnie ?? :niepewny:
pavelek pisze:Jeśli zbiornik jest zarośnięty to krewetki mają spore szanse , na forum bojownikowym bardzo dużo ludzi trzyma w 25l z pwoodzieniem bojka i redki
tutaj właśnie miałam problem. Akwarium właśnie dojrzewa, a pozostałe ryby wpuszcze po zakończeniu dojrzewania . Jak narazie plywa tam tylko bojownik, bo miałam go w kuli ( długa historia) a z tego co wyczytałam lepiej wpuścic go do zbiornika niż trzymać w kulipavelek pisze:Akwarium się odstało 2tygodnie ??
raczej nie chce samiczek bo nie planuje tarłapavelek pisze:Jeszcze spokojnie możesz wżucić tam 2samiczki bojka, 6otosków