matiias89 pisze:Do tej pory zmienilem raz, jakos tydzien temu ok. 20%, teraz robie przymiarke do drugiego razu, ale wczesniej musze usunac te glony, tak po prostu paluchem zetrzec z rosliny? Czy moze jej nie ruszac?
Dzieki za lekturke, oczywiscie wieczorem poczytam, prosze rowniez o jakiegos tipa co do oswietlenia, jaki to koszt taka modernizacja czy prosto zamocowac druga sweitlowke? Z drugiej strony w gre wchodzi prad i woda, a to nie za dobre polaczenie ;p
Trzymaj się cotygodniowej rutyny i wszystko powinno dojść do normy
Usuwać możesz nawet codziennie jeśli masz na to czas (ja zwykle nie mam, więc robię to w dniu podmiany). Może być i paluchem

albo gąbką (byle nie używaną!). Można w sklepach zoologicznych zakupić np. skrobaki do szyb (tylko trzeba uważać, żeby przypadkiem szkła nie rysowały!).
Co do modernizacji oświetlenia; nigdy tego nie robiłam, bo ja strachliwa niewiasta jestem

Wolę wydać więcej grosza na gotową lampę i mieć pewność, że będzie działać i będzie bezpieczne. Ale modernizować jak najbardziej można i robi tak bardzo dużo osób, sporo jest o tym tematów w dziale Oświetlenie. Gotowe zestawy do modernizacji sprzedaje np. Hagen. Zawsze można komponenty kupić osobno i wyjdzie taniej. Tylko pamiętaj, że oprawki do świetlówek muszą absolutnie być bryzgoszczelne!
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk