Witam wlasnie jestem po starcie mojego nowego akwa 240lit,podam pare szczegolow
Sprzet:fILTER KUBEŁKOWY TETRA EX 700,Grzalka Elite 100W(w zupelnosci starcza),napowietrzacz tetra,Oswietlenie 3 *30Watt, temp 26 stopni
Rybki
4*skalar,7 gupikow,22 neon innesa,7 kardynalkow,4 kiryski,5 malych glonojadow 2 molinezje (do likwidacji)wiem ze skalary tu nie pasuja ale nic sie nie dzieje takze je zostawiam(ulubiency córki)
Roslinki takie jak widac(nie znam nazw)korzenie itd,bez nawozenia i co2,dodaje Aqua Plant
Podaje parametry wody
NO3-10
NO2-0
GH-7
KH-6
PH-7
I teraz tak od 2 dni zaczela mi metniec woda ,czy jest to normalne ze po ponad 2 tygodniach od zalozenia nowego zbiornika woda metnieje?dzis dodalem
szczep bakteri Sera Nitrivec,dodam ze narazie zadna ryba mi nie padla,jedynie co zaobserwowalem to to ze roslinki zabardzo nie chca sie przyjac,robia sie w nich dziury,zastanawiam sie nad co2!!!Moze wiecie czy jest sie czym martwic albo jest to normalny zakwit pierwotniakow i samo przejdzie za pare dni?Pozdrawiam
Czy po takim czasie to mozliwe???
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Adam
- Kontakt:
Czy po takim czasie to mozliwe???
Byle do przodu i nie cofać sie przed niczym!!!
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Czy po takim czasie to mozliwe???
Za wcześnie zarybiony niedojrzały jeszcze zbiornik - to przyczyna. Zmętnienie samo przejdzie za kilka dni. A "nieprzyjęcie się" roślin po tygodniu - to żaden argument. Porozmawiajmy za miesiąc. CO2 możesz już spokojnie dać.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Adam
- Kontakt:
Re: Czy po takim czasie to mozliwe???
wlasnie podmienilem ok,25% wody i zakupilem ten zestaw dla roslinek teraz juz tylko czekam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307796515
Byle do przodu i nie cofać sie przed niczym!!!