Nawóz jak rozrobić i jak stosować symfonie i k2so4

Wszystko na temat roślil słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

pamar22
Zainteresowany
Pojemność akwarium: 200
Imię: Pawe³

Nawóz jak rozrobić i jak stosować symfonie i k2so4

Post autor: pamar22 » 2009-11-02, 23:16

Witam niedługo planuję dołożyć oświetlenie do baniaka 200l aktualnie mam 2x30w i chce dołożyć jeszcze 30w jako podłoże to ziemia ogrodnicza plus grys bazaltowy 1-3mm
i chcę gęsto obsadzić zbiornik roślinkami nie wymagającymi dużego oświetlenia.
Dostałem niedawno nawóz symfonie złota oraz K2SO4 i mam pytanie jak go rozrobić posługując się wartościami w mg bo nie posiadam wagi aby odmierzyć precyzyjnie ilości nawozu , oraz w jakich dawkach go podawać (jeśli jest jakiś sens podawania) aby nie narobić sobie ambarasu

arabino
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 500
Imię: Rafa³
Kontakt:

Re: Nawóz jak rozrobić i jak stosować symfonie i k2so4

Post autor: arabino » 2009-12-08, 07:59

pamar22 pisze:Witam niedługo planuję dołożyć oświetlenie do baniaka 200l aktualnie mam 2x30w i chce dołożyć jeszcze 30w jako podłoże to ziemia ogrodnicza plus grys bazaltowy 1-3mm
i chcę gęsto obsadzić zbiornik roślinkami nie wymagającymi dużego oświetlenia.
Dostałem niedawno nawóz symfonie złota oraz K2SO4 i mam pytanie jak go rozrobić posługując się wartościami w mg bo nie posiadam wagi aby odmierzyć precyzyjnie ilości nawozu , oraz w jakich dawkach go podawać (jeśli jest jakiś sens podawania) aby nie narobić sobie ambarasu
Bardzo ciekawy temat też chciałbym poznać proporcje ale ja mam 450 L i podobną sytuację ... oraz czy grys może być na podłoże ??
Kto pyta nie błądzi ...

ODPOWIEDZ