Jakie roślinki do 112 L

Wszystko na temat roślil słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

Ingus
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 112
Imię: Ilona

Jakie roślinki do 112 L

Post autor: Ingus » 2007-09-30, 02:03

Witam
Zakupiliśmy akwarium z myślą o naszym autystycznym dzieciaczku ( kocha oglądać pływające rybki), ale jest to tez spełnienie mojego marzenia zawsze chciałam mieć akwarium, więc chcę aby to miało ręce i nogi wiem ze oświetlenie mam do wymiany i czeka nas zakup sprzętu do
CO2 niestety wiadomo budżet więc wszystko po kolei :). Mam więc prośbę jakie roślinki na początek przy 112 L filter AQUA Junior Bio i grzałka elite 150 W mogę posadzić ( mąż mówi że mamy 2 x 18 W przynajmniej tak pisało) jeśli w ogóle coś urośnie :-| znalazłam propozycje Slanter'a ( twoje posty sa bardzo pomocne i podziwiam wiedzę wielkie uznanie z mojej strony ) "Microsorum pteropus czyli popularna paproc jawajska - Polecam. Rosnie w kazdych warunkach i calkiem ladna.

Echinodorus bedzie rosl ale to spora roslina wiec jak kto lubi.

Ponadto mozesz hodowac anubie, mchy, pelie i wiekszosc kryptokoryn. Wybor jest spory!" Czy z tych propozycji mogę coś wybrać do mojego akwarium? Czy nie łudzić się że coś sie wychoduje.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Morter
Rekin forum
Pojemność akwarium: 80
Imię: Piotr
Kontakt:

Re: Jakie roślinki do 112 L

Post autor: Morter » 2007-09-30, 10:00

możesz wybrać trochę, pozatym masz zamiar poprawiać warunki, więc rośliny nie będą sę męczyć aż tak :) CO2 można zrobić na początek za grosze sposobem domowym, najpierw światło tak czy inaczej :) osobiście polecam też moczarkę argentyńską, mchy i anubiasa...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...

strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl

ODPOWIEDZ