SERA - FLOREDEPOT podłoze
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: £ukasz
SERA - FLOREDEPOT podłoze
Warte ceny jest te podłoze SERA - FLOREDEPOT ?? warto je zastosowac?
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: SERA - FLOREDEPOT podłoze
Wg mnie zdecydowanie warte swojej ceny.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: £ukasz
Re: SERA - FLOREDEPOT podłoze
Powiadasz ze godne swojej ceny. Pewnie sie domyslasz - to ja pechowiec z glonami i nie tylko w 112l baniaku.Wiesz ostatnio duzo artukołow przerobiłem, ksiazki czytam itp. Mam zalednie 4cm grubosci zwirku1-3mm i jestem gotow zlac wode z akwarium do jakis odpowiednich pojemników. Rosliny wyjac, zwirek wyciagnac i zaczac tak jak by od zera, dodac specialnego podłoża, zasypac zwirkiem co mam bądz tym ktory Ty mi mozesz zaproponowac. Rosliny posadzic tak jak były, tyle ze po pielegnacji (podciac korzenie, usunąć złe liscie itp.) Nastepnie zalac w 60-70% starą woda, a reszte uzepełnic odstana woda
jak tez polecałes bez zadnych uzdatniczy, tak na marginesie to kiedys tylko tak robiłem, ale gdy dowiedziałem sie ze jest takie cos jak uzdatniacz, zaczołem to stosowac, widac niepotrzebie. Przy okazji zmienie obsade ryb, tzn gatunki bo mam ich za duzo, poprostu zle zarybione. Słucham co Ty na to, co o tym sadzisz, jakie jest Twoje zdanie ? Warto czy nie warto? Czekam na Twoje zdanie.