Założyłem po restarcie zbiornika, akwarium roślinne. No powiedzmy że do roślinnego dużo mu brakuje ale czekam teraz aż wszystko się rozrośnie. Będąc dziś w zoologu kumpel dał mi na spróbowanie kilka tabletek które wtyka pod korzonki roślin i twierdzi że rosną jak na drożdżach. Zapomniałem jednak zapytać o nazwę tego panaceum dla roślin więc jeśli ktoś potrafi na podstawie zdjęcia napisać co to jest będę wdzięczny. Powiem jedynie że brudzą łapy jak węgiel :mrgreen:

A teraz kilka fotek kończącego dojrzewanie akwarium, jeśli ktoś ma jakieś konstruktywne uwagi chętnie wysłucham. Nie ukrywam że liczę również na post od Slantera :lol:
W całej okazałości
Niewielki zoom
Profil lewy
Profil prawy
Ta czerwona roślinka przez wiele osób klasyfikowana jest jako nieakwarystyczna, jednak u mnie strzeliła do góry jak szalona i bąbelkuje, jak wyglądałą po przyniesieniu z zoologa widać na fotkach w tym poście na zdjęciu nr 3
http://e-akwarystyka.pl/topics5/5267.htm
Kolejne dwie ładne roślinki (przynajmniej mnie się podobają)
Pracownicy podczas sposiłku :lol:

:)
Wsparcie techniczne dla kosiarek :-P
Dziękuję z góry za konstruktywne słowa krytyki.
Ostatnio zmieniony 2008-02-11, 22:44 przez
blazej, łącznie zmieniany 1 raz.
160L-Ogólne 26st/C,PH 7,0 (zewn. 1000l/h+podżwirowy 700 l/h, CO2,0,7 Watt/l)[2prętnik karłowaty,2bocja,3piskorek,20inessa,5kosiarka, 2 mikro zbrojniki]/160L-26st/C PH 7,5 Malawi (aquael 700l/h,0,4 Watt/l)7travavase,5red-red,5mphanga