jaki nawoz?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: karol
jaki nawoz?
Jaki nawóz do akwa 60l jest lepszy sera florena? w płynie? czy kulki torfowe? bo sera florena kosztuje 9 sł taka buteleczka 100ml a kulki na allegro można kupić ze 30szt za 10zł z przesyłką.
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: jaki nawoz?
To zależy od tego jakie masz rośliny w akwa...jeśli masz dużo roślin które otrzebują żyznego podłoża to wybierz kulki, jeśli nie nawozy w płynie beda dobrym rozwiazaniem. Ale powiedz też jakie masz oświetlenie i jakie akwa...wtedy zobaczymy czy wogóle jest sens podawac nawóz.kuban pisze:Jaki nawóz do akwa 60l jest lepszy sera florena? w płynie? czy kulki torfowe?
-
- Nowicjusz
- Imię: karol
W akwarium mam anubias nana, 2x kryptoryna i jeden nurzaniec , akwarium 60l oświetlenie 2x 20w , rybki to parka ramirez i 6x neon inessa
- marcin88
- Akwarysta
- Imię: Marcin
- Kontakt:
może nie rozumiem ale kulki torfowe to chyba pod żwirek?? chociaż ja polecam biogrunt
"Attero Dominatus Denique Interimo"
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
No jasne ze pod żwirek......marcin88 pisze:może nie rozumiem ale kulki torfowe to chyba pod żwirek??
W takim razie ja stawiałbym na żyzne podłoże...zwartki bardzo lubią żyzne podłoże.kuban pisze:W akwarium mam anubias nana, 2x kryptoryna i jeden nurzaniec
To oczywiscie jest jedno z najlepszych rozwiązań ale niestety niesie ze sobą trochę kosztów.marcin88 pisze:chociaż ja polecam biogrunt