crystalki i redki
Moderator: ModTeam
- marcin88
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marcin
- Kontakt:
crystalki i redki
mogę wiedzieć co jedzą crystalki i redki (crystal red i red cherry)sposoby na spreparowanie wieeelu pokarmów mam z mojej internetowej książki dla ryb
jeżeli jedzą wszystkie owoce i warzywa to super
i takie pytanie wolą ciemne czy jasne podłoże i o jakiej granulacji średniej dużej czy małej mówie tu o żwirku :)a może użyć piasku? no patrzyłem na tabele krzyżowania i podobno się nie krzyżują ale wole się upewnić
"Attero Dominatus Denique Interimo"
-
Maksior
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Maksym
- Kontakt:
Re: crystalki i redki
Ja swoim podaje gotowaną marchew ziemniaka spiruline shrimp sticks i czasem płatki dla paletek.
Ja bym sugerował piach (krewetki lubią go przeczesywać), fajnie na nim wyglądają i nie mają problemu ze znalezieniem jedzenia (czasem wpadnie w żwir i nie mogą go wygrzebać)
Z tego co pamiętam to redki z crystalami sie nie krzyżuja ale to niech sie wypowie jeszcze ktoś na ten temat
Ja bym sugerował piach (krewetki lubią go przeczesywać), fajnie na nim wyglądają i nie mają problemu ze znalezieniem jedzenia (czasem wpadnie w żwir i nie mogą go wygrzebać)
Z tego co pamiętam to redki z crystalami sie nie krzyżuja ale to niech sie wypowie jeszcze ktoś na ten temat
216l
5 paletek 3 blue turkusy i 2 red turkus
2 bocje wspaniałe
Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
5 paletek 3 blue turkusy i 2 red turkus
2 bocje wspaniałe
Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Jeśli jesteś zainteresowany wykazem owoców i warzyw jakie mogą jeść krewetki to wyślij mi PW.marcin88 pisze:jeżeli jedzą wszystkie owoce i warzywa to super
marcin88 pisze:i takie pytanie wolą ciemne czy jasne podłoże i o jakiej granulacji średniej dużej czy małej mówie tu o żwirku
Zdecydowanie ciemne podłoże o bardzo małej granulacji 1-3mm. Na Ciemnym podłozu krewetki mają mocniejsze barwy.
Piach też jest dobrym rozwiązaniemmarcin88 pisze:a może użyć piasku?
Nie ma takiej możliwości....marcin88 pisze:no patrzyłem na tabele krzyżowania i podobno się nie krzyżują ale wole się upewnić
- marcin88
- Akwarysta
- Kontakt:
skoro tak to lepiej piach tylko czy jest jakiś ciemny piach jak nie to wezmę drobny żwirPiwosz pisze:Piach też jest dobrym rozwiązaniem
-
Thierry Henry
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Ja bym zrobił drobny bazalt z piaskową wysepką.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- marcin88
- Akwarysta
- Kontakt:
mi właśnie chodzi o piaskowe podłoże i żwirowa polana a po środku niej roślina jakaś na środkowy plan
[ Dodano: 2008-08-25, 10:41 ]
mam pytanie jeżeli wylęgnę aremie w TYM to czy jeżeli ją przełoże do zbiornika powiedzmy 20L tam będzie samo napowietrzanie to czym ją karmić i kiedy dać ją krewetkom na pożarcie?
[ Dodano: 2008-08-25, 10:41 ]
mam pytanie jeżeli wylęgnę aremie w TYM to czy jeżeli ją przełoże do zbiornika powiedzmy 20L tam będzie samo napowietrzanie to czym ją karmić i kiedy dać ją krewetkom na pożarcie?