[90L] Neonarium
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Przemek
[90L] Neonarium
INNYM RAZEM WAM POKAŻĘ , ROBIĘ NOWĄ ARANŻACJĘ ITP. pokaże za 1 miesiąc! usuncie temat pls.
Ostatnio zmieniony 2009-12-12, 00:37 przez foxi, łącznie zmieniany 2 razy.
- ankon91
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Re: [90L] Neonarium
Szczerze, po takiej ilości pytań spodziewałem się czegoś lepszego.
Mało żwiru, nie wydaje Ci się?
Oświetlenie oczywiście, że plan 1.
Straszny chaos w roślinach, chyba, że to chciałeś osiągnąć.
Ta gałąź (bo to chyba nie korzeń?) też nie pasuje, spróbuj ustawić ją bardziej w głębi akwa.
A do zdjęć to dolej wody, zdjęcia wychodzą jak robione pod słońce ;)
Baw się dalej z tym akwarium, oby glonów nie było, to będzie spoko.
Oświetlenie oczywiście, że plan 1.
Straszny chaos w roślinach, chyba, że to chciałeś osiągnąć.
Ta gałąź (bo to chyba nie korzeń?) też nie pasuje, spróbuj ustawić ją bardziej w głębi akwa.
A do zdjęć to dolej wody, zdjęcia wychodzą jak robione pod słońce ;)
Baw się dalej z tym akwarium, oby glonów nie było, to będzie spoko.
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...
-
- Forumowicz
Mało ? a co mam dosypać do połowy akwarium ? nie jest mało człowieku!ankon91 pisze: Mało żwiru, nie wydaje Ci się?
Nie rozumiem , chaos ?ankon91 pisze:Straszny chaos w roślinach, chyba, że to chciałeś osiągnąć
Nie no co ty to nie korzeń to odkurzaczankon91 pisze:Ta gałąź (bo to chyba nie korzeń?) też nie pasuje,

gdzie ? jak akwarium ma 30 cm szerokości !!!ankon91 pisze: spróbuj ustawić ją bardziej w głębi akwa.
roślinki się rozrosną i będzie ładne akwarium roślinne
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Jest mało i wyrażaj się.foxi pisze:ankon91 napisał/a:
Mało ? a co mam dosypać do połowy akwarium ? nie jest mało człowieku!
Porozwalane po całym akwarium nie stanowią całości.foxi pisze: ankon91 napisał/a:
Straszny chaos w roślinach, chyba, że to chciałeś osiągnąć
Nie rozumiem , chaos ?
Wszystko się da jak się chce.foxi pisze: ankon91 napisał/a:
spróbuj ustawić ją bardziej w głębi akwa.
gdzie ? jak akwarium ma 30 cm szerokości !!!
Oby...foxi pisze: roślinki się rozrosną i będzie ładne akwarium roślinne
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- ankon91
- Akwarysta
- Kontakt:
90 litrów: żabienice, polysperma i gęste akwarium roślinne? Żabienica i polysperma są takimi roślinami, które same mogę Ci zająć pół akwarium. Oby Ci się udało zrobić z tego ładnego holendra. Ale nie z nastawieniem na anty. Jak dwie osoby mówią Ci, że masz mało żwiru, to znaczy, że jest mało.foxi pisze:roślinki się rozrosną i będzie ładne akwarium roślinne
Odkurzacz. Miało być śmiesznie? Sam przyznasz, że wygląda jak gałąź.
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...
-
- Forumowicz
ANKON91 CZY TY WIDZIAŁEŚ kiedyś na oczy gałąź ?
a co sądzicie o tym akwarium ?
http://allegro.pl/item818529859_zestawy ... ratis.html
na samym dole zdj.
napisaliście ze roślinki są w chaosie . to jak mam zrobić żeby było lepiej ja nie mogę , tylko krytykować umiecie ? ale już powiedzieć jak ma być to nie umiecie co ?
a co sądzicie o tym akwarium ?
http://allegro.pl/item818529859_zestawy ... ratis.html
na samym dole zdj.
napisaliście ze roślinki są w chaosie . to jak mam zrobić żeby było lepiej ja nie mogę , tylko krytykować umiecie ? ale już powiedzieć jak ma być to nie umiecie co ?
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
nic specjalnego, 3/10
nie będziemy ci mówić jak masz zaaranżować akwa bo to twój zbiornik i sam musisz to zrobić
ale wszystko w swoim czasie, jeszcze ocean wody musi przepłynąć przez twoje akwa żebyś nabrał doswiadczenia
nie będziemy ci mówić jak masz zaaranżować akwa bo to twój zbiornik i sam musisz to zrobić
ale wszystko w swoim czasie, jeszcze ocean wody musi przepłynąć przez twoje akwa żebyś nabrał doswiadczenia
- ankon91
- Akwarysta
- Kontakt:
Nie krzycz. Widziałem, mieszkam koło lasu.foxi pisze:ANKON91 CZY TY WIDZIAŁEŚ kiedyś na oczy gałąź ?
Napisaliśmy Ci obydwoje z TH, że może 'korzeń' wgłąb akwa? Zjechałeś nas za to.foxi pisze:tylko krytykować umiecie ?
Wysokie rośliny na lewą stronę, żeby zasłonić filtr. Nie masz w ogóle roślin niskich.
Jeśli chcesz mieć akwarium z dużą masą roślinną musisz mieć rośliny i musisz je uformować, z przodu niskie, z tyłu wysokie a w środku pośrednie.
I bez nerwów

[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...
-
- Forumowicz
dobra spoko , wiem już co zrobię , dziś lub jutro jak bd mieć czas zrobię 'przemeblowanie' niskie na przod wyższe na tył , oby się udało
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Ja się już nic nie odzywam. Niech Ci inni pomagają. Nie lubię chamstwa.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Forumowicz
o dziękuję ci thierry henry że już się nie będziesz się odzywać . i tak mi nie pomozesz , z twoją wiedzą pfff są inni i mądrzejsi , a ty myślisz że jesteś najlepszym akwarystą na świecie !
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
foxi, radzę poskromić język bo zaczynasz być męczący.
Pytasz o rady i je dostajesz, a zamieszczając temat w galerii automatycznie pozwalasz na komentowanie zbiornika.
Była poruszana kwestia podłoża i Ja się zgadzam z opinią że jest za płytkie. Taka ilość roślin, zwłaszcza kryptokoryny potrzebują miejsca na korzenie.
Dobór roślin do litrażu też mi nie pasuje, powinieneś poszukać mniejszych. Z moich doświadczeń wynika, że kryptokoryny są inwazyjne i jak chwasty rozprowadzają system korzeniowy, co zagraża innym gatunkom. W moim obecnym akwa mam tylko dwie sadzonki i przez długi czas liście wegetowały, natomiast rozrastały się korzenie.
O aranżacji się nie wypowiadam, kwestia gustu. Jednak masz tyle zielska że spokojnie możesz filtr zakryć lub przełożyć na prawą stronę, za rośliny.
Coś ta kabomba jest rozciągnięta, im dłużej rośnie, tym szybciej leci do światła. A jak jest go zbyt mało, to się zaczynają robić przerwy między gałązkami, jak u Ciebie na górze.
Czym nawozisz? Bo ja też mam sporo roślin i już mam problemy z niedoborami i same podmiany nie wystarczają.
Pytasz o rady i je dostajesz, a zamieszczając temat w galerii automatycznie pozwalasz na komentowanie zbiornika.
Była poruszana kwestia podłoża i Ja się zgadzam z opinią że jest za płytkie. Taka ilość roślin, zwłaszcza kryptokoryny potrzebują miejsca na korzenie.
Dobór roślin do litrażu też mi nie pasuje, powinieneś poszukać mniejszych. Z moich doświadczeń wynika, że kryptokoryny są inwazyjne i jak chwasty rozprowadzają system korzeniowy, co zagraża innym gatunkom. W moim obecnym akwa mam tylko dwie sadzonki i przez długi czas liście wegetowały, natomiast rozrastały się korzenie.
O aranżacji się nie wypowiadam, kwestia gustu. Jednak masz tyle zielska że spokojnie możesz filtr zakryć lub przełożyć na prawą stronę, za rośliny.
Coś ta kabomba jest rozciągnięta, im dłużej rośnie, tym szybciej leci do światła. A jak jest go zbyt mało, to się zaczynają robić przerwy między gałązkami, jak u Ciebie na górze.
Czym nawozisz? Bo ja też mam sporo roślin i już mam problemy z niedoborami i same podmiany nie wystarczają.