[center]Projekt hah ![/center]
[center]

[center]Wymiary: 162 * 36 * 175cm (h) [/center]
[center]

[center]

Trochę o pomieszczeniu...
Ze względu na to, że na strychu (gdzie stoją niektóre z baniaczków) zrobiło się troszkę cieplej i przez to, że mało komu chce się wchodzić te kilka pięter dlatego kolejne regaliki stawiam w nowym pomieszczeniu znajdującym się w takiej powiedzmy piwnicy.
Temperatura
Temperatura jest tu bardzo stabilna w akwariach testowych temperatura wynosi 22- 23 st C.
W zimę ze względu na użytkowanie pomieszczeń obok pomieszczenie też jest ogrzewane.
Woda
Wody nie muszę już wnosić 3 piętra w górę (Projekt Re Re - Kum Kum) - mam ją 2 m od regału, co lepsze z kranu leci tylko zimna woda co ułatwia mi też życie. Wszystkie machiny łącznie ze zmiękczaczem na sól sodową, takie powiedzmy serce kranówki znajduje się w tym samym pomieszczeniu co stoi regał. Zatem istnieje taka możliwość, że np. zmiękczacz odłączam i dostaje wodę twardszą, czyli pełna kontrola nad wodą. Mogę też oczywiście wybrać w miarę możliwości temperaturę wody, ale chyba to nie będzie potrzebne.
Odpływ
Wodę trzeba przenieść kilka metrów.
Inne
Do pomieszczenia nie dociera światło słoneczne.
Pełna swoboda.
[center]

Oczywiście ten przedłużacz tam leżeć nie będzie.
A tutaj takie cuś na pozbycie się kabelków.
[center]

i baniaczek...
[center]

i troszkę mieszkańców:
[center]

Caridina cf. Green

Caridina cf. cant. Tiger

Caridina cf. cant. Golden Eye Tiger

Caridina cf. cant. Red Tiger

Caridina cf. cant. Blue Tiger

Caridina cf. cant. Black Tiger[/center]
[center]

Caridina cf. cant. "Red Tiger" przy kolacji

Jak widać Shrimp Sticks jest dobry. ;-) [/center]
[center]

Caridina cf. cant. "Black Bee"

Neocaridina var. Yellow

Paracaridina sp. "Blue Bee"[/center]
[center]Co nieco o wodzie.

Opis.
Od lewej różowe strzałeczki woda zasysana do pompy (literka P) - na fotce widoczny zmiękczacz - po czym od pompy pomarańczowymi strzałeczkami w lewo i do góry woda jest pompowana. Przechodzi przez filtr mechaniczny z rękawem 10 mikronów po czym dalej pomarańczowymi strzałeczkami idzie w dol, skreca i do gory. Przechodzi przez filtr węglowy 10 mikronów i mechaniczny 10 mikronów (pianka propylenowa) do zaworku z przejsciowka do ktorej podłączony jest wężyk (na fotce ni ma) ułatwiający napełnianie wodą butelek do podmian.
Rury jak widać miedziane. Na razie mi to nie przeszkadza i mam nadzieję, że nie będzie.
Parametry:
gH 14
kH 8
pH 7,0
Fe 0
Cu 0
temperatura niższa jak 14 st C.[/center]
[center]

Caridina cf. cant. "Black Bee"[/center]
[center]

Neocaridina var. Yellow

Paracaridina sp. "Blue Bee"[/center]
[center]

[center]

Christmass moss

Brazil moss
[/center]
Całość (październik):
[center]

Fotka gdzieś tak z połowy października. Mimo to do tej pory nad kolorkiem mszaków i odnoszę już sukcesy co widać w poprzednim poście. Nad regalikiem jeszcze dużo pracy. W tej chwili raczej zależy mi na dobrym zadomowieniu krewetek niż na wyglądzie[. Wcześniej robiłem wszystko na raz i miałem potem problemy. Mam nadzieje ze teraz większości uniknę.
[center]

Caridina cf. Green

Paracaridina sp. "Blue Bee"

Caridina cf. cant. "Red Bee"

Caridina cf. cant. "Tiger"[/center]
[center]

Caridina cf. Green

Paracaridina sp "Blue Bee"

Caridina cf. cant. "Blue Tiger" ehh ten glon ^^[/center]
[center]

[center]