piana na powierzchni
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 112
piana na powierzchni
mam problem z białą pianą na powierzchni wody jak sypie pokarm to piana chwilowo rozprasza się na boki sycząc lub gdy wyłącze filtr to piany też nie ma -w czym jest tu problem
kaskaz
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: piana na powierzchni
to napewno filtr u mnie też tak jest.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Ola
- Kontakt:
-
- Zainteresowany
moja obsada to;2neonki żółto-czarne, 2 mieczyki, brzanka, 4 danio, gupiki, glonojad, kiryśnik, kirysek, mułojad
kaskaz
- Potamotrygon
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Marcin
piana to prawdopodobnie białko, może przekarmiasz? a pozatym, imho filtr powinien śmigać całą dobę ze względu na kulltury bakteri kture nie lubią zastoju w ruchu wody w filtrze. hyba ze sie myle
pozdro

Pterophyllum scalare, Platydoras costatus, Ancistrus dolichopterus, Glyptoperichthys gibbiceps
- kasia2005
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kasia ;-)
- Kontakt:
nie nie mylisz się filtr MUSI chodzic całą dobęPotamotrygon pisze:imho filtr powinien śmigać całą dobę ze względu na kulltury bakteri kture nie lubią zastoju w ruchu wody w filtrze. hyba ze sie mylepozdro
poza tym kaska z nie napisala czy dodatkowo napowietrza wodę wychodzę więc z założenia że filtr również pełni rolę napowietrzacza tak więc wyłączenie filtra na noc może spowodowac śmierc ryb przez uduszenie
Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
-
- Zainteresowany
nie wyłączam filtra na noc chodzi cały czas i nie mam dodatkowego napowietrzniania ale kiedyś nie wiedziałam o tym że filtra się nie wyłącza i jak chodził to też była piana
[ Dodano: 2007-06-27, 22:02 ]
wymieniłam akwarium na większe teraz mam 112l ale problem z wodą a raczej z pianą na wodzie po miesiącu wrócił
teraz filtr chodzi całą dobe mam sporo roślin filtr ma przepływ wody 750l na godzine nie napowietrzniam dodatkowo
podmieniam wode co1,5 tygodnia około 20 procent . przy ostatniej podmianie dolałam oprócz odstanej wody 9l wody destylowanej to było wczoraj a dziś na powierzchni znów syczy piana
co mam jeszcze zrobić żeby się tego pozbyć
[ Dodano: 2007-09-02, 18:58 ]
mój problem z piamą na powierzchni już zakończony za porada znajomej i sprzedawcy ze sklepu zmieniłam uzdatniacz z tropikala na serra i problem znikł woda jest idealna , krystalicznie czysta mogłam teraz zamontować dodatkowy napowietrzniacz taki aby bąble wypadały z pod kamieni na dnie i jest ok :lol:
[ Dodano: 2007-06-27, 22:02 ]
wymieniłam akwarium na większe teraz mam 112l ale problem z wodą a raczej z pianą na wodzie po miesiącu wrócił
teraz filtr chodzi całą dobe mam sporo roślin filtr ma przepływ wody 750l na godzine nie napowietrzniam dodatkowo
podmieniam wode co1,5 tygodnia około 20 procent . przy ostatniej podmianie dolałam oprócz odstanej wody 9l wody destylowanej to było wczoraj a dziś na powierzchni znów syczy piana
co mam jeszcze zrobić żeby się tego pozbyć
[ Dodano: 2007-09-02, 18:58 ]
mój problem z piamą na powierzchni już zakończony za porada znajomej i sprzedawcy ze sklepu zmieniłam uzdatniacz z tropikala na serra i problem znikł woda jest idealna , krystalicznie czysta mogłam teraz zamontować dodatkowy napowietrzniacz taki aby bąble wypadały z pod kamieni na dnie i jest ok :lol:
kaskaz