Witam wszystkich!
karlos2 pisze:Akwarybka jeśli to ma być akwarium w stylu "LOW TECH", a tak napisałaś w wcześniejszym poście, to nie możesz używać potasu ani żadnych innych nawozów.
oleq_30 pisze:No jeżeli to ma być LT to nawozy są dużym odstępstwem , ale akwa zaczyna robić wrażenie
Chodziło mi tylko o potas ''wersja szwagier'' ze względu na te odpadające liście. Zwłaszcza że u kabomby robi się to samo. Dziwne tylko że nie są to całkiem dolne liście... Raczej przy wierzchołkach. Kabomby z takimi ''niedoborami'' rosną raczej w najczarniejszych zakątkach, zastanawiam się czy to nie jest problem, ale Pogostemoton??
ankon91 pisze:Pani Barbaro, a ja zapytam jak się sprawdza zestawowy filtr? Co ma środku? Jak mu to filtrowanie idzie?
Filterek jak dla mnie spisuje się świetnie, sądziłam że będzie znacznie gorzej, a tu miłe zaskoczenie

W środku posiada różnego kalibru gąbki zwykłe, węglowe i tzw. ''azotanowe'', watę i zeolit. Później na pewno usunę węgiel i może zeolit? Pompa jest b. dobra, nie zauważyłam żadnych ''martwych stref''. Dużym atutem są też dwa otworzy wpływowe, górny świetnie sprawuje się jako skimmer
ankon91 pisze:Glonów nie widać w najmniejszym stopniu?

A żeś kurcze powiedział... Taki maciupeńki okrzemek na jednym listku kabomby się pojawił i obok niego jeszcze mniejsza siniczka. Ciekawe że pojawiły się na najbardziej oświetlonej kabombie, dokładnie na wysokości liści, które u innych kabomb odpadają :niepewny: Dziwne powiązanie... Ale wszędzie indziej wszystko gra. Eleocharis zaczął puszczać dużo rozłogów co mnie strasznie cieszy

Bałam się, że nie będzie chciał rosnąć w takim żwirze a tu niespodzianka :] Przesadziłam też mikrozorium, teraz wygląda dużo lepiej. Podcięłam także ludwigię. Dzisiaj na pewno będzie fotka :hyhy: