Witam,
chciałbym trzymać w moim akwa pielegnieczki ramireza i kakadu + ze 3 molinezje żaglopłetwne.
czy ta obsada bedzie ze sobą żyła w zgodzie chodzi mi głownie o pielegniczki bo są terytorialne i czy przypdakiem nie bedą sie tłuc i ganiac po calutkim zbiorniczku
(zbiorkik 126l 80/35/45)
oczywiście do tego zmierzam dodać 4 kirysdki panda + 2 zbroiniki niebieskie.
moze ktoś ma pielegniczki i wie jak sa zachowuja i czy moge je trzymać z innymi ich odmianami?
Pielegniczki
Moderator: ModTeam
- alex321
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: Pielegniczki
w sumie czemu nie no masz duzy zbiornik więc nielepiej naprzykad
2 meeki bardzo ladne rybki
3 molinezje zaglopłetwe
i po 2 sztuki ramirezki i kakadu
i cos na dno
co ty na to
nic niebedzie dla molinezji jak bys chcial taka obsade jak napisales
[ Dodano: 2007-05-11, 15:52 ]
co do innych odmaian to niebardzo chyba ze akara z maroni bardzo spokojna rybka
a juz potem to same ze tak ujme potwory rosną
3 molinezje zaglopłetwe
i cos na dno
co ty na to
nic niebedzie dla molinezji jak bys chcial taka obsade jak napisales
[ Dodano: 2007-05-11, 15:52 ]
co do innych odmaian to niebardzo chyba ze akara z maroni bardzo spokojna rybka
a juz potem to same ze tak ujme potwory rosną

80 l.
2 akary z maroni
2 pielęgniczki ramireza
2 pielęgnica meeka
2 zółtaczek indyjski
2 kiryski spirzowe
bocja
2 akary z maroni
2 pielęgniczki ramireza
2 pielęgnica meeka
2 zółtaczek indyjski
2 kiryski spirzowe
bocja
-
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
Nie zgadzam się z tą obsadą jak coś to nie meeka bo to ryba terytorialna + molinezje spokojne z własnego akwa wiem że nie żyją w zgodzie po meeka je przeganiała. Podsumowując to albo meeki albo molinezje. Ja radzealex321 pisze:w sumie czemu nie no masz duzy zbiornik więc nielepiej naprzykad
3 molinezje zaglopłetwe
2x ramirezki
2x kakadu
4x kirysek
1-2x zbrojnik
Możesz mieć molinezje ja ich nie napisałem bo bym ich nie kupował ale to od gustu za leży
oczywiście do 112L- 80L .
- Habbib
- Zainteresowany
- Kontakt:
zastanowie sie czy nie zrezygnowac z molinezji. w sumei pielegniczki kakadu i ramirez rosna do 6-7 cm a molinezja zaglopłetwna jest wieksza wiec moze sobie poradzi.
i jeszcze jedno kakadu to chyba trzeba harem 1 samiec i ze 3 samiczki ramirez to łaczy sie w pray i tak sobie pływają. kiryski i zbroiniki bada chyba sobei zyly na dnie wiec im ze tak powiem obojetne chyba ze pletwy grzbietowe bada obryzane przez "gore".
moze ktos ma ze 2 rozna odmiany pielegniczek w jednym zbiorniczku o by moze napisal jak sie wzgledem siebei zachowuja... bo nie chce ich meczyc nawzajem...
i jeszcze jedno kakadu to chyba trzeba harem 1 samiec i ze 3 samiczki ramirez to łaczy sie w pray i tak sobie pływają. kiryski i zbroiniki bada chyba sobei zyly na dnie wiec im ze tak powiem obojetne chyba ze pletwy grzbietowe bada obryzane przez "gore".
moze ktos ma ze 2 rozna odmiany pielegniczek w jednym zbiorniczku o by moze napisal jak sie wzgledem siebei zachowuja... bo nie chce ich meczyc nawzajem...
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
PrawdaPablo pisze:Nie zgadzam się z tą obsadą jak coś to nie meeka bo to ryba terytorialna + molinezje spokojne z własnego akwa wiem że nie żyją w zgodzie po meeka je przeganiała. Podsumowując to albo meeki albo molinezje. Ja radzealex321 pisze:w sumie czemu nie no masz duzy zbiornik więc nielepiej naprzykad
3 molinezje zaglopłetwe
2x ramirezki
2x kakadu
4x kirysek
1-2x zbrojnik
Możesz mieć molinezje ja ich nie napisałem bo bym ich nie kupował ale to od gustu za leży

Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
-
- Nowicjusz
Przy takiej wielkości można spokojne wszystkie rybki razem.Tylko jedyny problem będziesz miał gdy molinezja się okoci{pielegniczki wszystko skonsumują}to że będą walczyć o terytorium jest normalne.Pielęgnice potrzebują od czasu do czasu troszkę powalczyć.
vaderjedi
- PaVeloo
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Juz któryś raz pisze się o tym na forum ;-)Pablo pisze:Możesz mieć molinezje ja ich nie napisałem bo bym ich nie kupował ale to od gustu za leży
Tak jak już kilka razy mówiłem. Jeżeli chcesz rozmnożyć ramirezy, to wątpię, żeby sie rozmnozyły. Sądfze tak daltego, że ramirezy zjedzą ikre bo będą się bały, że ktoś inny to zrobi. Można oczywiście je uprzedzić. NAleżyu wyłowić ikrę i będzie git.
60 L
11xNeon Innesa
9xZwinnik Jarzeniec
5x Brzanka Sumatrzańska
4xDanio Pręgowane
www.paveloo.e-akwarystyka.pl
[you], miłego przeglądania forum.
Jeżeli pomogłem, kliknij "pomógł".
11xNeon Innesa
9xZwinnik Jarzeniec
5x Brzanka Sumatrzańska
4xDanio Pręgowane