Co do filtra to polecam używke Eheima.
Zobacz za ile zakończyła się ta licytacja
http://www.allegro.pl/item868484176_eheim_2215.html licytowałem go lecz niestety za mało ambitnie i nie kupiłem :/
Na allegro na prawdę można fajną trafiejkę dorwać tylko trzeba przysiąść i poszukać no i później niestety przyłożyć się do licytacji ;)
Co do obsady to nie pomogę ale z filtrem można coś pokombinować.
Wewnętrzny najprostrze i najtańsze rozwiązanie - nie koniecznie najlepsze i najładniejsze. Można wsadzić wewnętrzny ale on w zasadzie będzie filtrował wode mechanicznie a z bilogią będzie słabiej.
Kaskada fajny wybór i do 120 litrówki polecam Aquael FZN 3 bądź AquaClear 50. Fakt pokrywę trzeba wyciąć ale jak jest to plastykowa oryginalna wydmuszka z oświetleniem 2X18W to i jej nie szkoda i nie trudno zmodyfikować pod filtr. Zastanów się nad takim rozwiązaniem bo jest dużo lepsze niż filtry wewnętrzne.
Filtry kubełkowe najlepsze ale nie najtańsze rozwiązanie. Niestety za taką kasę jaką dysponujesz nowego nie kupisz. Natomiast jak pokazałem wyżej jeżeli się Tobie nie spieszy to poszukaj na allegro i jak trafisz okazję w rozsądnej cenie to kup używanego Eheima Classica. Filtry nie do zajechania a i dostępność części zamiennych na każdym kroku.
Fajnie że obsadę kompletujesz konsultując się na forum bo wiekszość ludzi robi po swojemu a później mają zupę rybną w baniaczku.