Witam mam dylemat jaką rybę wybrać.... mam szklankę 250l i co
mam do wyboru:
1.Barwniak czerwonobrzuchy
2.Gurami (obojętnie jaki gatunek)
3.Skalar(obojętny gatunek)
4.Prętnik Karłowaty
Bo chyba nie mogę trzymaćkilku gatunków z tej listy..
Ankieta na najfajniejszą rybcie!!
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Ankieta na najfajniejszą rybcie!!
Ja bym podszedł do sprawy inaczej - a może pomyśl o czymś "bardziej egzotycznym"? W 250l można trzymać wiele ryb zupełnie odmiennych od tych, które spotyka się w mniejszych zbiornikach. Ot, parę większych zbrojników. Albo trochę większe pielęgnice czy flowerhorna albo np. motylowce czy strzelczyki. Moim zdaniem takie akwaria robią wielokrotnie większe wrażenie i dają więcej satysfakcji niż "powiększone 120l". Prawdę mówiąc, nie rozumiem tak małego zwykle zainteresowania "czymś innym" niż gurami czy skalary... przy jednoczesnym podziwie każdego akwarium z "inną" rybą.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- lukaszn
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: £ukasz
moze dlatego ze u mnie nie ma dostępu do innych ryb... i muszę wybierać w takich gatunkach..
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Nie musisz :-) Nie warto się po taką "superrybę" przejechać parędziesiąt km? Poza tym, takie ryby z reguły nie są trzymane w sklepach - a sprowadzane na życzenie klienta, zwykle z opóźnieniem rzędu 2 tygodni. Trzeba się po prostu w sklepie spytać...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- lukaszn
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: £ukasz
ja wiem.... ogolnie to jestem jeszcze zielony w akwarystyce... chyba najpierw potrzymam coś z rodzaju spokojniejszych ryb... i gdzie bym sprzedał te swoje..