Żabki
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: Żabki
Żabki są oczywiście ze sklepu nie miałbym serca aby niewinne stworzenia zamykać w szklanym więzienu :-/ Jest tylko taki problem że nie ja je kupowałem, a u mnie w zoologu niewiele sie dowiedziałem.:-/
<<33L to nie dużo - marzy mi się 120L>>
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dobra bedę eksperymentował :-P Zaczne od "ochotki" :-P Popytam jeszcze w innych zoologach, może tam coś się też dowiem . Jak się czegoś dowiecie to oczywiście napiszcie. Pozdrawiam :mrgreen:
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Żabki niesprawiają żadnych kłopotów najlepiej karmić je żywym lub mrożonym pokarmem ja stosowałem też drobno siekane mięso drobiowe (mniej chętnie jedzą płatki ale też można im podawać) temperatura w granicach 20-28 stopni i dobrze przykryre akwarium poniewarz niektóre osobniki lubią uciekać.
- Crevetta1994
- Nowicjusz
Ja też niegdyś żabki i krrniłam je żywymi ochotkami, bo tak mi w zoologu poradzili, ale nie chciały jeśc i i tak wkrótce zdechły :-/ . Nie mam do nich szczęścia, więc jako odmienne towarzystwo dla moich rybek wzięłam krewetkę, bo sama się karmi :-P . Wszystkim polecam śliczne krewetki! :lol:
Mam pięc akwariów :80l z ciepłolubnymi jajaordnymi, 54l z welonami, 24l z bobaskami żyworodnych, 30l z żyworodnymi, sadzawkę i kupę roboty.
-
- Nowicjusz
z Żabami nie ma poblemu, kupilem jedną na placu naszym slynnym we wrocławiu.
Nie ma co sie nia martwic. To co wrzucisz to ona zje, moja zabka plywa gruba jak bąk ;p
jedyne co mozesz zabie dogodzic, to kryjowka
kochaja kryjowki;p
Nie ma co sie nia martwic. To co wrzucisz to ona zje, moja zabka plywa gruba jak bąk ;p
jedyne co mozesz zabie dogodzic, to kryjowka

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Kontakt:
a czy żabki mogą życ w zgodzie z rybkami i krewetkami? wiecie..bez żadnych strat ;)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zabki nie sa groznie wiec mozna je spokojnie trzymac z innymi zwierzatkami. Chyba ze jakas rybka zechce zjesc zabke wiec wtedy moga byc straty :-P