Witam
Niedawno zaczełem przygode z akwarium. Obecnie moje akwarium składa się:
-3 molinezje black molly
-1 glonojad
-1 kirysek
-1 bocja wspaniała
-6 gupików
W akwarium jest roslina ale nie wiem jaka troche zajmuje miejsca w akwarium. Chce się pozbyć rozmnażania ślimaków i dlatego kupiłem bocje wspaniałą ale coś nie daje rady. I jeszcze jedno jaki najlepiej filtr kupić bo narazie śmigam na jakimś pożyczonym od znajomego, no i jeszcze jedno czy już starczy rybek czy jeszcze można coś kupić jak tak to jakie rodzaje oprócz mieczyków gupików?
Akwarium 40l
Moderator: ModTeam
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Bogus³aw
- Kontakt:
Re: Akwarium 40l
Ludzie akwarium to nie konserwa , to akwarium jest za MAŁE na hodowlę tych gatunków , poza tym kirysek to ryba stadna nim 5-7 szt , nie mówiąc juz o bocji ryba zdecydowanie stadna poza tym rosnąca do duuuużych rozmiarówEnzoo pisze:-1 glonojad
-1 kirysek
-1 bocja wspaniała
./redir/http://www.e-akwarystyka.pl/topics ... .htm#92598 --- moje akwarium
./redir/http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
./redir/http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
Kup Ślimak Anentome HELENA--bocje oddaj :kwasny:Enzoo pisze:Chce się pozbyć rozmnażania ślimaków i dlatego kupiłem bocje wspaniałą ale coś nie daje rady
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Enzoo, Bocja nie zjada ślimaków, bo być może ma za dużo pokarmu łatwiejszego w zdobyciu. Bo jest sama i jest zestresowana brakiem towarzystwa przedstawicieli jej gatunku. Bocje potrafią zjadać ślimaki nawet w kilka miesięcy po wpuszczeniu do akwarium. Na to nie ma reguły. Tu lepsze będą inne ślimaki Anentome Helena. One zjadają inne ślimaki.
Co z roślin posiadasz obecnie w zbiorniku? Napisz coś więcej o nim. Może jakieś zdjęcie?
Ja osobiście zmieniłbym całą obsadę. Dałbym kilka otosków i jeden lub dwa gatunki ławicowe. Popatrz na razbory, na neonki.
Z filtrów to proponuję kaskadę, o choćby i taką, AquaEl FZN-1
Oczywiście wiąże się to z przeróbką pokrywy, ale zyskujesz miejsce w tym dość małym zbiorniku.
To wyjątkowo źle dobrana obsada. Nawet gupiki i molinezje tu nie pasują. Zaczną się mnożyć na potęgę i będziesz miał przerybienie i problemy z utrzymaniem czystości w zbiorniku.Enzoo pisze: -3 molinezje black molly
-1 glonojad
-1 kirysek
-1 bocja wspaniała
-6 gupików
Co z roślin posiadasz obecnie w zbiorniku? Napisz coś więcej o nim. Może jakieś zdjęcie?
Ja osobiście zmieniłbym całą obsadę. Dałbym kilka otosków i jeden lub dwa gatunki ławicowe. Popatrz na razbory, na neonki.
Z filtrów to proponuję kaskadę, o choćby i taką, AquaEl FZN-1

Oczywiście wiąże się to z przeróbką pokrywy, ale zyskujesz miejsce w tym dość małym zbiorniku.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 40
- Imię: Miros³aw
nie mam pokrywy, dzisiaj zrobie zdjęcia to podeśle tutaj. a takie mi akwarium wyszło słuchając znajomych o których myślałem że się znają na akwariach.
[ Dodano: 2010-02-16, 18:54 ]
teraz dostałem oferte akwarium 100l i co mogę tam wsadzić oprócz tego co mam?
[ Dodano: 2010-02-16, 18:54 ]
teraz dostałem oferte akwarium 100l i co mogę tam wsadzić oprócz tego co mam?