pomocy szybko!!!
Moderator: ModTeam
- picia1992
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
pomocy szybko!!!
dziś rano zauwarzyłem w akwrium tak jakby białe nitki które maja około 5mm i się ruszają co to morze być. jak się tego pozbyć
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: pomocy szybko!!!
Jeżeli masz roślinki to to mogą być ich korzenie
Czy te nitki wyglądają jak kurz, ciągnąca się pajęczyna?
Czy Twoje akwarium dojrzewa?
To, że się ruszają może być sprawką za nisko umieszczonego filtra.
Czy Twoje akwarium dojrzewa?
To, że się ruszają może być sprawką za nisko umieszczonego filtra.
- kasia2005
- Akwarysta
- Imię: Kasia ;-)
- Kontakt:
To wypławki . Niegroźne dla ryb czy roślin , nie masz się czym martwić . Nic się nie rybom ani krewetkom z ich strony nie stanie nie są dla nich szkodliwe może tylko czasem dla ikry.
Powodem dla ujawnienia się wypławków może być brak tlenu normalnie wypławki przebywają w podłożu i żywią się resztkami pokarmu. Postaraj się natlenić akwa .
Powodem dla ujawnienia się wypławków może być brak tlenu normalnie wypławki przebywają w podłożu i żywią się resztkami pokarmu. Postaraj się natlenić akwa .
Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
- picia1992
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
dzięki teraz już jestem spokojny
-
- Forumowicz
młode gupiki chętnie żywią się wypławkami, dawno temu spotkałam sie z tym zjawiskiem w przerybionym i źle filtrowanym akwarium(niestety moim :oops: )młode gupiki załatwiły sprawę, czasem nawet duże się chwyciły, a metodę tą na ich zwalczenie znalazłam w necie
a reszta jak pisałakasia2005,
a reszta jak pisałakasia2005,
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 200
oka może ktoś podzieli się metodą zwalczania bo to paskudzi strasznie szyby spróbuje podkręcić pąpkę ale to się raczej namnożyło z powodu sadzenia nowych roślin
I like paletki & gupiki :-D :-D :-D
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Przepraszam za odgrzebanie topiku sprzed wieków, ale nie ma sensu zakładać nowego ;)
Otóż w moim akwarium również zaobserwowałem krótkie, dochodzące do ok. 5mm długości, nitki, które nie pasują mi nijak do znalezionych przeze mnie opisów. Ma to kilka mm długości, ale jest cieńsze niż włos, niemal niewidoczne gołym okiem. Po przyjrzeniu się zauważyłem, że się porusza podobnie jak gąsienica (pełza). Czy nadal utrzymujecie, że to wypławek? A może jednak coś innego? Przypuszczam, że wielkich szkód toto nie wyrządza, ale jest tego trochę na szybach i w wodzie i brzydko wygląda... dzięki za jakiekolwiek sugestie i pozdrawiam.
Otóż w moim akwarium również zaobserwowałem krótkie, dochodzące do ok. 5mm długości, nitki, które nie pasują mi nijak do znalezionych przeze mnie opisów. Ma to kilka mm długości, ale jest cieńsze niż włos, niemal niewidoczne gołym okiem. Po przyjrzeniu się zauważyłem, że się porusza podobnie jak gąsienica (pełza). Czy nadal utrzymujecie, że to wypławek? A może jednak coś innego? Przypuszczam, że wielkich szkód toto nie wyrządza, ale jest tego trochę na szybach i w wodzie i brzydko wygląda... dzięki za jakiekolwiek sugestie i pozdrawiam.
pozdrawiam
Kalito
Obsada (54l):
9 neonów
5 krewetek amano
Kalito
Obsada (54l):
9 neonów
5 krewetek amano