Molinezje, a welonki
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Fafi
Molinezje, a welonki
Moje molinezję podgryzają welonki czy to normalne?
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Molinezje, a welonki
A trzymasz je razem? Zimnolubne welonki i ciepłolubne molinezje? Nic dziwnego, że mogą być agresywne... Proponuję sie zastanowić, które ryby wolisz hodować i pozbyć sie pozostałych. Bo rozważanie wzajemnego zachowania ryb które nigdy nie powinny być trzymane razem nie ma sensu - i raczej innej porady nie dostaniesz, bo nikt tych ryb razem nie trzyma...
P.S. Proszę o zmianę sygnaturki - obecna ledwo ledwo mieści sie w kategorii "uznawalna", a staramy sie dbać tu o jakąś ogólnie pojętą kulturę.
P.S. Proszę o zmianę sygnaturki - obecna ledwo ledwo mieści sie w kategorii "uznawalna", a staramy sie dbać tu o jakąś ogólnie pojętą kulturę.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- agness:)
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: agnieszka
zdania sa podzielone
moje lwie glowki plywja nawet z mieczykami a mam je juz 2 latka
teleskop padl bo zachaczyl okiem o korzen
ale trzymaja sie welony nawet z molinezjami
jezeli zostaly kupione a byly wczesniej w akwa z ciepla woda to beda zyc i bedzie im dobrze
twoim molinezjom moze czegos brakowac zmien im pokarm np na jajeczny z tropicala
w zoologicznym beda wiedzieli
pozd
moje lwie glowki plywja nawet z mieczykami a mam je juz 2 latka
teleskop padl bo zachaczyl okiem o korzen
ale trzymaja sie welony nawet z molinezjami
jezeli zostaly kupione a byly wczesniej w akwa z ciepla woda to beda zyc i bedzie im dobrze
twoim molinezjom moze czegos brakowac zmien im pokarm np na jajeczny z tropicala
w zoologicznym beda wiedzieli
pozd
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Nie będzie dobrze. Ryby nie są przyzwyczajone" - są tylko zmuszone przez Ciebie. Ty tez, w ten sposób patrząc, trzymana od dziecka w zamrażarce, powinnaś móc tam zamieszkać na stałe.
Będę się upierał, trzymanie ryb niezgodnie z ich wymaganiami gatunkowymi prowadzi do wypaczonych zachowań i chorób, nieznanych w wypadku sensownej, właściwej hodowli.
Poza tym, to nie molinezjom czegoś brakuje, to welonki je atakują.
Będę się upierał, trzymanie ryb niezgodnie z ich wymaganiami gatunkowymi prowadzi do wypaczonych zachowań i chorób, nieznanych w wypadku sensownej, właściwej hodowli.
Poza tym, to nie molinezjom czegoś brakuje, to welonki je atakują.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
dokładnie tak jak mówił maol, trzymajmy się zasad przyjętych dla danych gatunków, starajmy się odwzorować jak najlepiej (w miarę możliwości) ich naturalne środowisko...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
-
- Nowicjusz
- Imię: 123
Molinezje w ogólnym
Mam zamiar kupić kilka sztuk molinezji ostroustej (w czarnym kolorze, nie jestem pewny czy "Black Molly" to dokładnie to samo). I moje pytanie dotyczy wymagań molinezji, gdyż w różnych źródłach różnie piszą. Chcę poznać Waszą opinię. Molinezja jest rybą ze strefy przejściowej, i wskazany jest dodatek soli do akwarium. Pytanie: Czy innym rybom to nie zaszkodzi? Albo czy molinezja będzie się dobrze czuć w wodzie słodkiej?
- bercia289
- Przyjaciel forum
- Imię: Bernadetta
- Nazwisko: Baranowicz
- Kontakt:
Nic molinezjom nie będzie w wodzie słodkiej.
Innym rybom mogło by to zaszkodzić. Chyba, że planujesz akwarium z rybami stref przejściowej:) A jest takich rybek sporo:)
Innym rybom mogło by to zaszkodzić. Chyba, że planujesz akwarium z rybami stref przejściowej:) A jest takich rybek sporo:)
Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
-
- Nowicjusz
- Imię: 123
Nie nie to ma być akwarium słodkowodne, a molinezje rzuciły na mnie swój urok, i po prostu muszę mieć te czarne cudeńka. Dzięki za odpowiedź.