Witam!
Mam akwarium 112 l. A w nim:
Bocja wspaniała ok 7 cm - 1 szt
Zbrojniki 2 szt
Kiryski 2 szt
i takie coś dziwnego mianowicie kumpel mówi że wygląda to jak KARIAS (przepraszam jeśli źle napisałem). To jest taki sum ok 12 cm, barwy ciemno granatowe, bardzo spokojny, wydaje mi się że nie ma łuski, wąsy długie paszcza poprzeczna
No i chciałbym coś jeszcze dołożyć bo jakoś tak smutno...
O tego "suma" wogóle się nie martwię, cały czas leży a reszte ryb omija
Bardziej boje się o bocje...
Akwarium mam "w spadku" po znajomym. Niestety nie wiedział z czym się to wszystko je i obsada jest dość... nieodpowiednia... Wiem że bocja i ten sum potrzebują czegoś większego ale ja nie mam warunków na większe szkło a i rybek za chiny nie usunę...
Pomóżcie...
Temat już poruszyłem w dziale RYBY. Nie umiem go przenieść bo widzę że ten jest odpowiedniejszy a tam mi nikt nie pomoże.
co do tego?
Moderator: ModTeam
Re: co do tego?
A ja bym wywalił te 2 zbrojniki bo dla nich jest to za mały litraż a wrzucił np 30 neonów.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: marek
Co masz na myśli mówiąc wywalił?
A co z Bocją i neonkami?
A co z Bocją i neonkami?
wywalił = oddał do zoologa, albo komuś kto ma przynajmniej 200L
Bocja też, będzie do oddania, bo to ryba która lubi koleżanki, a więc wypadało by dokupić z 5 chociaż, ale w tedy z kolei będzie za ciasno. Bocja sama posmutniej, stanie się bardziej płochliwa ...
Bocja też, będzie do oddania, bo to ryba która lubi koleżanki, a więc wypadało by dokupić z 5 chociaż, ale w tedy z kolei będzie za ciasno. Bocja sama posmutniej, stanie się bardziej płochliwa ...
-
- Zainteresowany
- Imię: karol
wez bocji doluz jeszcze kilka bo one najlepiej w grupie sie czuja do tego 2 pretniki karłowate bardzo ładne są
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Bocja wspaniała pod żadnym pozorem nie może być sama - i nie może być trzymana w tak małym akwarium.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Imię: marek