MOLINEZJE BALONOWE
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Adrian
- Nazwisko: Xxx
MOLINEZJE BALONOWE
Witam bardzo serdecznie. Posiadam 60 litrowy zbiornik. Myślę o molinezjach balonowych. Jak myślicie. Czy warto hodować ten gatunek? Osobiście bardzo podobają mi się te rybki, tylko z tego co wiem one są dość delikatne ;//// Obawiam się, żeby nie pozdychały. Doradzicie? Pozdro
- Mario_Wawa
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 70
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Re: MOLINEZJE BALONOWE
adi88, ja mam 70L i mam 3 takie molinezje, są naprawdę piękne, zwłaszcza ich płetwa górna. Czy są delikatne? Nie wiem co rozumiesz przez to stwierdzenie.
Pozdrawiam
Jeśli chcesz to Ci wrzucę jakieś ich fotki
Pozdrawiam

Jeśli chcesz to Ci wrzucę jakieś ich fotki

-
- Zainteresowany
Ja kiedyś też miałem ten gatunek. Delikatne tzn; że za każdym razem jak je kupuję to długo nie pożyją. Czy mają jakieś specjalne wymagania? Tak, zdjęcia możesz dodać, chętnie obejrzę. Pozdrawiam
- Mario_Wawa
- Zainteresowany
- Kontakt:
Ja swoje kupiłem w grudniu 2008 i żyją ...
Zdjęcia mogę Ci wrzucić ale dopiero jutro.
Zdjęcia mogę Ci wrzucić ale dopiero jutro.
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
60L to trochę mało jak na molinezje do tych ryb proponował bym zbiorniczek w granicach 100L
-
- Zainteresowany
Nie no nie będę kupował kolejnego akwarium. Mam już 3 akwaria i to wystarczy. Największy z nich to właśnie ten 60 - litrowy. Bardzo podobają mi się molinezje balonowe, jestem przekonany że jeśli nie będzie ich za dużo to 60 litrów wystarczy! Tylko jakie ONE MAJĄ WYMAGANIA? Z tego co wiem są delikatne... Zanim je kupie chce żeby akwarium było w 100% przygotowane dla nich. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź ;)
[ Dodano: 2010-04-04, 14:46 ]
a zdjęć balonówek od Maria się nie doczekam ;/
nie ma to jak robić z gęby dupę...
Proszę uważać na słowa
[ Dodano: 2010-04-04, 14:46 ]
a zdjęć balonówek od Maria się nie doczekam ;/
nie ma to jak robić z gęby dupę...
Proszę uważać na słowa
Ostatnio zmieniony 2010-04-07, 16:57 przez adi88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mario_Wawa
- Zainteresowany
- Kontakt:
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
zapraszam do literatury a nie do "wydaje mi się" rybom się nie będzie wydawało że żyją tylko będą musiały tam się męczyćadi88 pisze:Nie no nie będę kupował kolejnego akwarium. Mam już 3 akwaria i to wystarczy. Największy z nich to właśnie ten 60 - litrowy. Bardzo podobają mi się molinezje balonowe, jestem przekonany że jeśli nie będzie ich za dużo to 60 litrów wystarczy! Tylko jakie ONE MAJĄ WYMAGANIA? Z tego co wiem są delikatne... Zanim je kupie chce żeby akwarium było w 100% przygotowane dla nich. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź ;)
-
- Zainteresowany
JESTEM PEWNY ŻE NIE BĘDĄ SIĘ MĘCZYĆ !!!!!!!!!!!!! I PYTAŁEM O COŚ ZUPEŁNIE INNEGO!!!!!!! WEŹ SIE LEPIEJ KOLEŚ NIE UDZIELAJ
maol:
Jeszcze jeden taki post i posypią się ostrzeżenia. A Ramzes ma święte prawo poczuć się urażony Twoja wypowiedzią i zrobić z nią co uważa za stosowne. Po prostu przegiąłeś.
RAMZES
Dla Pana nie jestem żaden koleś, na forum proszę zachować odpowiedni poziom wypowiedzi, i ostrzegam ostatni raz obraził Pan kogokolwiek na tym forum bez konsekwencji
maol:
Jeszcze jeden taki post i posypią się ostrzeżenia. A Ramzes ma święte prawo poczuć się urażony Twoja wypowiedzią i zrobić z nią co uważa za stosowne. Po prostu przegiąłeś.
RAMZES
Dla Pana nie jestem żaden koleś, na forum proszę zachować odpowiedni poziom wypowiedzi, i ostrzegam ostatni raz obraził Pan kogokolwiek na tym forum bez konsekwencji
Ostatnio zmieniony 2010-04-08, 13:43 przez adi88, łącznie zmieniany 2 razy.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Adi, akwarium 60l NIE NADAJE się dla molinezji balonowych. I będą się w nim męczyć. Twoje przekonania o wg Ciebie prawidłowych warunkach nie zmienią faktu, że 60l to za mało dla tych ryb, jakby Ci się nie podobały. Nie szukaj u nas potwierdzenia swoich błędnych przekonań - bo go nie znajdziesz. A za warunki Twoich ryb odpowiadasz Ty i tylko Ty, na nas tego nie zrzucisz.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back