Czy warto kupic krewetki??
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Przemys³aw
- Kontakt:
Czy warto kupic krewetki??
CZesc, posiadam zbiornik 25 l a w nim kilka rodzajow rybek takich jak pawie oczka, neonki, danio, skalary, mieczyki i brzanki a chce dokupic krewetki. czy to nie bedzie zaden problem ani dla rybak ani dla krewetek??
a jesli nie krewetki to co oprocz ryb moge dokupic??
a jesli nie krewetki to co oprocz ryb moge dokupic??
Re: Czy warto kupic krewetki??
Jeśli jesteś początkujący to polecam red schery. - około 10 sztuk, nic nie będzie przeszkadzać im towarzystwo tych ryb, ale jak piszesz, że masz skalary w 25L to aż chce się zbesztać Ciebie. :zalamany:
-
- Forumowicz
- Kontakt:
a dlaczego za skalary??
heh wiesz, to taki blad dla poczatkujacych i dla sprzedajacych- pytalem a sie nie znalem- mialo nie byc problemu i jak na razie nie ma ale teraz wiem ze to za male akwa dla nich
a co do krewetek to ile i gdzie w krk kuoic najlepiej i najtaniej??
a ile ryb wogole moge miec max w tym akwa??
heh wiesz, to taki blad dla poczatkujacych i dla sprzedajacych- pytalem a sie nie znalem- mialo nie byc problemu i jak na razie nie ma ale teraz wiem ze to za male akwa dla nich
a co do krewetek to ile i gdzie w krk kuoic najlepiej i najtaniej??
a ile ryb wogole moge miec max w tym akwa??
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Bogus³aw
- Kontakt:
Hmmm moim zdaniem to masz konserwę a nie akwarium
./redir/http://www.e-akwarystyka.pl/topics ... .htm#92598 --- moje akwarium
./redir/http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
./redir/http://aqwanarium.eakwarystyka.eu --- moja strona
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
W 25l to możesz trzymać kilka gupików lub małe stadko neonów a nie kilka gatunków ryb, w tym skalarów.
Jeżeli krewetki to bez żadnych ryb. Mcharium zrób z krewetkami.
Jeżeli krewetki to bez żadnych ryb. Mcharium zrób z krewetkami.

I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Artur
- Kontakt:
Fakt małe.....
Co do pytania, to giełda akwarystyczna w niedzielę od 8-12 na osiedlu podwawelskim w szkole podstawowej, wtorek chyba po 16, giełda akwarystyczna na terenie giełdy kwiatowej i elektronicznej na Balickiej
Co do pytania, to giełda akwarystyczna w niedzielę od 8-12 na osiedlu podwawelskim w szkole podstawowej, wtorek chyba po 16, giełda akwarystyczna na terenie giełdy kwiatowej i elektronicznej na Balickiej
Always in pressure...
www.ytrc.pl
www.ytrc.pl
-
- Forumowicz
- Kontakt:
oki dzieki ale to byly bledy poczatkowe- nikt nie wie wszystko na poczatku- czlowiek uczy sie na bledach wiec chce je utrzymac tak jak jest.
nie ma zadnych wojen czy cos innego, natomsta zlapaly neonki ospe ale juz powoli radze sobie z tym podwyzszajac temp i takim preparatem.
co robic teraz zeby to funkcjonowalo dobrze??
to w koncu dac sobie spokoj z krewetkami czy brac?? i jesli brac to czy dla nich potrzeba jakies dodatkowe wyposazenie do akwarium np do chowania sie czy np zamek i rosliny wystarcza
nie ma zadnych wojen czy cos innego, natomsta zlapaly neonki ospe ale juz powoli radze sobie z tym podwyzszajac temp i takim preparatem.
co robic teraz zeby to funkcjonowalo dobrze??
to w koncu dac sobie spokoj z krewetkami czy brac?? i jesli brac to czy dla nich potrzeba jakies dodatkowe wyposazenie do akwarium np do chowania sie czy np zamek i rosliny wystarcza
Ostatnio zmieniony 2010-04-06, 21:39 przez Przesmo84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Marek
- Kontakt:
Oddać wszystkie ryby w zamian za krewetki. Takie małe akwarium NIGDY nie będzie funkcjonowało dobrze zwłaszcza ze skalarami w roli głównej. Poczytaj trochę o obsadzie...co robic teraz zeby to funkcjonowalo dobrze??
Chyba ze wolisz poznać wszystkie choroby zawsze na nowych rybach bo poprzednie zdechły... Dlaczego? odpowiedz sam...
-
- Forumowicz
- Kontakt:
oddac?? hmmm ok ale nie za krewetki. chce miec akwarium a wiekszego nie moge bo nie ma miejsca wiec do tego co wziac i jakie ryby
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Marek
- Kontakt:
Wpisz w Google "obsada zbiornika 25l" i gotowe każdy ma swój gust.
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
zdecydowanie lepiej uczyć się z książek lub od innych którzy mają większą wiedzę na ten temat życie jest za krótkie żeby popełnić samemu wszystkie błędyPrzesmo84 pisze:ki dzieki ale to byly bledy poczatkowe- nikt nie wie wszystko na poczatku- czlowiek uczy sie na bledach
-
- Forumowicz
- Kontakt:
heh za taka pomoc jak RAMZES pisze to az mi sie chce smiac.
Czy ty zadnych bledow nie popelniasz?? a jedyna wine i to najwieksza to obarczam sklepikarzy-wcisna wszystko byle kupic.
Czy ty zadnych bledow nie popelniasz?? a jedyna wine i to najwieksza to obarczam sklepikarzy-wcisna wszystko byle kupic.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Przesmo, nie sklepikarz jest winien - a TY. To klient decyduje, nawet jeżeli ktoś mu źle doradza. Ty płacisz - i po Twojej stronie jest zawsze wybór.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
błędy popełniłem ale nie aż tak drastyczne po drugie osoby które mnie znają wiedzą jak podchodzę do takich sprawPrzesmo84 pisze:heh za taka pomoc jak RAMZES pisze to az mi sie chce smiac.
czytam
czytam
czytam
i jeszcze raz czytam
później pytam tych co mają na ten temat większą wiedzę/praktykę niż ja
na koniec robię plan i znów pytam czy to jest dobrze przemyślane
po takiej weryfikacji zabieram sie za urządzanie a dopiero później kupuje podopiecznego
przykład z ostatniego czasu do zakupu pająka przygotowywałem się chyba z 1,5 roku jak nie wierzysz zapytaj Mariusz86-a długo trwało ale mogę powiedzieć że nie popełniłem żadnych większych błędów drobne zawsze się zdarzają w końcu jakoś trzeba nabrać praktyki.
co do błędów najprościej obwiniać innych bo wtedy łatwo się ze wszystkiego wytłumaczyć tylko w taki sposób nic się nie nauczysz, przyjmij do wiadomości że źle zrobiłeś zastanów się dla czego i wyciągnij z tego wnioski na przyszłość.
-
- Nowicjusz
- Imię: Dawid
- Kontakt:
Nie wiem jak u innych ale u mnie mieczyki zjadają krewetki więc nie polecam ich z nimi łączyć