witam wyciagłem z piwnicy akwarium i postanawiam je odnowić mam możliwość kupienia takich ryb. ?zy można je wszystkie razem trzymać w jednym akwarium
MELANOCHROMIS MAIGANO 2 szt.
NEON CZARNY 5szt.
Aulonocara RED RUBIN 2szt.
NEON INNESA 10szt
ZWINNIK JARZENIEC 5 szt
Bystrzyk barwny 5szt
dzuch amazonski 1szt
glonojad 3szt
co z tej listy usunąć co czym zastąpić czy możne tak zostać
czy możne być tyle ryb na taki litrażu w niedługim czasie planuje założenie co2 możne to ma jakieś znaczenie
pozdrawiam i czekam na odpowiedz
czy moze tak byc?
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: rafal
- Kontakt:
Re: czy moze tak byc?
heh.. ponad 40 rybek w tym akwie.. to trochę przydużo
najlepiej będzie jak zdecydujesz się na jakiś biotop. Co do glonojadów pisz co masz na mysli bo jak zbrojnik niebieski to nie możesz mieć ani jednego, otosków możesz mieć 5 bo to ryba stadna
Co do co2 potrzebne gdy chcesz mieć ładne i wymagające rosliny ale to wiąże sie ze zmiana światła na 0.5w na litr bo inaczej fotosynteza nie ruszy i nie zapomnij o nawozeniu w tym przypadku
najlepiej będzie jak zdecydujesz się na jakiś biotop. Co do glonojadów pisz co masz na mysli bo jak zbrojnik niebieski to nie możesz mieć ani jednego, otosków możesz mieć 5 bo to ryba stadna
Co do co2 potrzebne gdy chcesz mieć ładne i wymagające rosliny ale to wiąże sie ze zmiana światła na 0.5w na litr bo inaczej fotosynteza nie ruszy i nie zapomnij o nawozeniu w tym przypadku
mam fajny baniak ale będę miał jescze lepszy 

- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Jeżeli twoje akwarium ma 60l to:
Reszta ryb się nadaje ale nie razem. Możesz wybrać z nich najlepiej jedno stadko, np. 10szt neonów lub 10szt. neonów czarnych, albo 6szt. bystrzyków, itp...
To tego możesz też pomyśleć nad np. samcem bojownika i krewetkami lub otoskami.
MELANOCHROMIS MAIGANO 2 szt. -Nie
NEON CZARNY 5szt.
Aulonocara RED RUBIN 2szt. -Nie
NEON INNESA 10szt
ZWINNIK JARZENIEC 5 szt
Bystrzyk barwny 5szt
dzuch amazonski 1szt -Absolutnie nie
glonojad 3szt -Nie
Reszta ryb się nadaje ale nie razem. Możesz wybrać z nich najlepiej jedno stadko, np. 10szt neonów lub 10szt. neonów czarnych, albo 6szt. bystrzyków, itp...
To tego możesz też pomyśleć nad np. samcem bojownika i krewetkami lub otoskami.
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
W całym tekście nie ma wzmianki o litrażu zbiornika (dane z profilu się nie liczą)Plucisz91 pisze:witam wyciagłem z piwnicy akwarium i postanawiam je odnowić mam możliwość kupienia takich ryb. ?zy można je wszystkie razem trzymać w jednym akwarium
MELANOCHROMIS MAIGANO 2 szt.
NEON CZARNY 5szt.
Aulonocara RED RUBIN 2szt.
NEON INNESA 10szt
ZWINNIK JARZENIEC 5 szt
Bystrzyk barwny 5szt
dzuch amazonski 1szt
glonojad 3szt
co z tej listy usunąć co czym zastąpić czy możne tak zostać
czy możne być tyle ryb na taki litrażu w niedługim czasie planuje założenie co2 możne to ma jakieś znaczenie
pozdrawiam i czekam na odpowiedz