agassiza i ramireza
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Damian
agassiza i ramireza
Chciałem się dowiedzieć czy mógłbym hodować razem w jednym akwarium np.harem Agassiza oraz kilka parek Ramireza. Czytałem ze te rybki trudno się hoduje.Czy ma ktoś doswiadczenia z tymi rybkami.
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: agassiza i ramireza
Opisz trochę akwarium , bo tak nie możemy stwierdzić czy możesz je hodować :|
-
- Nowicjusz
Akwarium 110l narożnikowe.Na dnie leżą 3 łupiny od kokosa,jeden korzeń i roślinki.
Mam aktualnie jedną parkę Ramireza(ale chyba się nie lubią) oraz jedną samiczkę Agassiza.Chciałbym dokupić jeszcze parkę Agassiza tak żeby było 2+1 oraz jeszcze jedną parkę Ramireza(może bardziej się polubią)
Mam aktualnie jedną parkę Ramireza(ale chyba się nie lubią) oraz jedną samiczkę Agassiza.Chciałbym dokupić jeszcze parkę Agassiza tak żeby było 2+1 oraz jeszcze jedną parkę Ramireza(może bardziej się polubią)
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Na moje, to dokupiłbym tylko parkę ramirezek, jak w takim baniaku będą 3 pary terytorialnych ryb, może być dla nich za ciasno.
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Jak dobrze urządzisz to myślę , że mógłbyś trzymać nawet 3 parki ramirezek , ale w akwarium musi być naprawdę gęsto :|
-
- Nowicjusz
Tak też myslałem.Jednak w sklepie akwarystycznym powiedziano mi że mogę hodować razem Agassiza,Ramireza i Kakadu.Więc nabyłem wszystkiego po parce i okazało sie że Kakadu terroryzuje całe akwarium. Jednego samca Agassiaza wykończył samiec Kakadu.
( Także mimo że są piekne jutro jadą do sklepu z powrotem).
Ja osobiście wolałbym hodować Agassiaza .Są ładniejsze od Ramirezek i podobno łatwo się rozmnażają.A na małe pielęgniczki czekają moje dzieci
Ciągle pytają ,kiedy będą małe! 
( Także mimo że są piekne jutro jadą do sklepu z powrotem).
Ja osobiście wolałbym hodować Agassiaza .Są ładniejsze od Ramirezek i podobno łatwo się rozmnażają.A na małe pielęgniczki czekają moje dzieci