jakie ryby??
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: adam
jakie ryby??
jakie ryby oczyszczą oczko wodne o średnicy około 3 metrów z glonów ?
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: jakie ryby??
Trudno coś poradzić - podałeś za mało informacji.
Musimy wiedzieć ile litrów ma oczko, jaka jest obsada, szata roślinna i oczywiście filtracja.
Musimy wiedzieć ile litrów ma oczko, jaka jest obsada, szata roślinna i oczywiście filtracja.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: adam
Trudno powiedzieć, jest to oczko wodne teścia, i chciałem mu zrobic prezent. oczko wodne o głębokości około 50 cm i średnicy 2,5 metra. Jesli chodzi o szatę roslinną to to sa zwykłe glony, wiem że zyja w nim też żaby. słyszałem o amurze, ale on jest wielki więc juz sam nie wiem. oczko jest troche blotniste, obłozone kamieniami, z lekko zazieleniałą wodą, jest to woda przepływowa, naturalnie przepływowa.
[ Dodano: 2010-06-03, 15:09 ]
blue_betta,Trudno powiedzieć, jest to oczko wodne teścia, i chciałem mu zrobic prezent. oczko wodne o głębokości około 50 cm i średnicy 2,5 metra. Jesli chodzi o szatę roslinną to to sa zwykłe glony, wiem że zyja w nim też żaby. słyszałem o amurze, ale on jest wielki więc juz sam nie wiem. oczko jest troche blotniste, obłozone kamieniami, z lekko zazieleniałą wodą, jest to woda przepływowa, naturalnie przepływowa
[ Dodano: 2010-06-03, 15:09 ]
blue_betta,Trudno powiedzieć, jest to oczko wodne teścia, i chciałem mu zrobic prezent. oczko wodne o głębokości około 50 cm i średnicy 2,5 metra. Jesli chodzi o szatę roslinną to to sa zwykłe glony, wiem że zyja w nim też żaby. słyszałem o amurze, ale on jest wielki więc juz sam nie wiem. oczko jest troche blotniste, obłozone kamieniami, z lekko zazieleniałą wodą, jest to woda przepływowa, naturalnie przepływowa
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Obawiam się, że żadne ryby tu nie pomogą. Glony które tam rosną są spowodowane złymi warunkami panującymi w oczku. Zacznij od filtracji wody, pomoże też na pewno sterylizator UV. Wprowadź do oczka rośliny wodne. Oczyść dno ze śmieci. To podstawy.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back