zmiana obsady
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Piotr
- Nazwisko: Zdanowicz
zmiana obsady
na początku swojej przygody z akwarium miałem przerybienie w 54L - miałem tam 3 skalary które oddałem znajomemu, założyłem 112L i obsada jest taka: 4xbrzanka purpurowa, 4xkirys, 1xzbrojnik, 2xmolinezja, małe akwarium zrobiłem jako roslinarium. Ostatnio znajomy który miał małą zapaść w akwarium oddał mi moje stare 3 skalary. Zmieniłem obsade w akwariach - molinezje dałem do roślinnego a do dużego wpusciłem skalary - aby miały więcej przestrzeni do pływania zrobiłem przycinkę roślina co niektóre wyższe wywaliłem. W 112L mam teraz 3xskalar, 4xbrzanka purpurowa, 4xkirys, 1xzbrojnik. Czy taki zbiornik może funkcjonować czy znów szukać nowego domu dla skalarów? Molinezje siedzą w 54L i są jedynymi mieszkańcami tego akwarium
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: zmiana obsady
Dla skalarów musi być niestety większe akwarium. Zamiast tego dokup trochę brzanek.
- Szymszon
- Stały bywalec
- Imię: Rafa³
- Kontakt:
"Wymagania: molinezja powinna pływać w akwarium 100l i większym"
Mogłeś ostatecznie zostawić te molinezje w 112... skalary oddaj. Albo sprzedaj na allegro.
Mogłeś ostatecznie zostawić te molinezje w 112... skalary oddaj. Albo sprzedaj na allegro.
-
- Nowicjusz
- Imię: Piotr
- Nazwisko: Zdanowicz
OK no to poszukam kogoś kto je znów zechce - biedne rybcie przez moją głupotę na początku taka tułaczka je czeka :/
Molinezje wrócą na swoje miejsce jak pozbęde się skalarów
Molinezje wrócą na swoje miejsce jak pozbęde się skalarów