Od kilkunastu dni posiadam w akwa 300 l lotusa tygrysiego. Nie chce on ani rosnąć i liście są podziurawione. Mój tata(akwarium jest jego ale ja mu pomagam ;]) gdzieś wyczytał, dowiedział się że daję się glnę pod niego. Wiecie coś o tym? Zależało by mi na tym bu urosną gdyż jest piękny :] . Akwarium ma wodę kwaśną Ph ok 7-8 i tyle z testów mam. Poradzie coś z góry dzięki
Lotos tygrysi
Moderator: ModTeam
-
Sas
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: £ukasz
Lotos tygrysi
Witam.
Od kilkunastu dni posiadam w akwa 300 l lotusa tygrysiego. Nie chce on ani rosnąć i liście są podziurawione. Mój tata(akwarium jest jego ale ja mu pomagam ;]) gdzieś wyczytał, dowiedział się że daję się glnę pod niego. Wiecie coś o tym? Zależało by mi na tym bu urosną gdyż jest piękny :] . Akwarium ma wodę kwaśną Ph ok 7-8 i tyle z testów mam. Poradzie coś z góry dzięki
.
-
Tofifi
Re: Lotos tygrysi
Kwaśna woda, to woda poniżej 7ph.Sas pisze:Akwarium ma wodę kwaśną Ph ok 7-8
Pod lotosa możesz dać kulki gliniano torfowe, lub lepiej kapsółi ferki, żelazo takie.
Nie wiemy nic o podłożu, o podawaniu co2, jakimi nawozami nawozisz słup wody, jakiej mocy światło
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Re: Lotos tygrysi
Lotos lubi żyzne podłoże.Sas pisze:Mój tata(akwarium jest jego ale ja mu pomagam ;]) gdzieś wyczytał, dowiedział się że daję się glnę pod niego.
Twój tata miał rację.
Warto pod korzenie zaaplikować kulki gliniane, dostepne w każdym sklepie zoologicznym.