Pomoc przy akwarium
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Micha³w
Pomoc przy akwarium
Witam mam taki problem zastanawiam sie czy taka normalna ziemia do wsadzania kwiatkow moze byc w akwariumczy musi byc specjalna?Ja to sobie to tak wyobrazilem z 2-3cm ziemi i na to z 2-4 cm piasku akwarystycznego bez zwirku co o tym myslicie? i odpowiedzcie mi na pytanie to co zadalem z ta ziemia
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Pomoc przy akwarium
Odpowiedź brzmi - tak i nie. Tak, można to zrobić. Nie, nie jest to aż takie proste. Poszukaj na forum - wątków o ziemii ogrodniczej jako podłożu jest przynajmniej kilka.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- JARECZEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Jarek
Jeśli już zdecydujesz się na ziemię to taką żeby nie było żadnych dodatków w niej.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Jêdrek
znajdź najtańszą ziemię i upewnij się że jest bez nawozu. Wysyp na środek akwarium i linijką usyp tak żeby 1,5cm od ścianki była wolna przestrzeń a w środku ziemia. Potem dookoła, na wolnej przestrzeni i ok.1cm na ziemi zasyp piaskiem akwarystycznym. Żeby ziemia Ścianek nie dotykała i żeby nie była widoczna.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Jakub
Z opowieści mojego kolegi,który ma wszystkie zbiorniki na ziemi to wcześniej czy później ziemia wymiesza się z piaskiem.
Loża Szyderców
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Jêdrek
Nie wiem, osobiście uważam że nie ma co kombinować i najlepszy żwirek 4zł za 2kg. Ni praktykuje ziemi ogrodowej, to co napisałem dowiedziałem się na forum, swoją drogą kedzier to czasem nie ma sensu zakłądać nowego tematu, to wszystko już tu jest, wyszukiwarka i jedziesz ;p
PS. Wiem że pismo do bani ale ręka złamana i to prawa więc jestem usprawiedliwiony xdd
PS. Wiem że pismo do bani ale ręka złamana i to prawa więc jestem usprawiedliwiony xdd