Podobaja mi sie bardzo pielegniczki ramireza, wiec chcialabym miec parke. Oto wiec moje pytanie, jakie rybki sie nadaja do trzymania z tym gatunkiem? Neonki sa ladne,ale tez nie wiem czy czarne czerwone czy ktore... Oraz moze jeszcze jakies gatunki? Im wiekszy wybor tym lepiej, bede wdzieczna za rady
jaka obsada do 60l?
Moderator: ModTeam
- hikaru
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: kasia
jaka obsada do 60l?
Witam, mam akwarium 60l i chcialabym je troszke zarybic, do tej pory hodowalam tylko piranie stad moje pytanie o obsade do tego malego zbiorniczka
Podobaja mi sie bardzo pielegniczki ramireza, wiec chcialabym miec parke. Oto wiec moje pytanie, jakie rybki sie nadaja do trzymania z tym gatunkiem? Neonki sa ladne,ale tez nie wiem czy czarne czerwone czy ktore... Oraz moze jeszcze jakies gatunki? Im wiekszy wybor tym lepiej, bede wdzieczna za rady
- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
Re: jaka obsada do 60l?
Mam pielęgniczki, powiedzmy że podobne. I generalnie robią swoje porządki w akwa. W szczególności na okres tarła. Jak zobaczą rybę na horyzoncie - bez różnicy czy duża, czy mała, czy na dole, czy na górze, potrafią zrobić za nią rundę 4 razy wokół akwarium. Dodam że mam 450l zarośnięte dość mocno. Nie wyobrażam sobie tego przy 60l.
Nie tylko chłopaki lubią robaki
- hikaru
- Nowicjusz
Czyli rozumiem, ze raczej odpadaja do tak malego akwarium? szkoda, czytalam ze sa stadne i spokojne i mozna trzymac je wielogatunkowo, z neonkami przykladowo 
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Jeśli chcesz to kup sobie stadko neonek. Remirezki nie powinny im zrobić krzywdy. Chociaż w tak małym zbiorniczku to nie wiem...
- hikaru
- Nowicjusz
Nie chce zadnych rybek narazac na szwank, wiec zrezygnuje z ciezkim sercem z tych pielegniczek. A jakies inne pomysly? Np do neonkow czerwonych? Sa takie sliczne niewielkie rybki z czerwonymi glowkami i bialo czarnym ogonem podobne do jarzency ale to nie to. zna ktos nazwe?
- maradona
- Rekin forum
Masz na myśli zwinnika czerwonoustego?
Do 60l możesz dać harem bojownika lub prętnika, razborki, bystrzyki...
Do 60l możesz dać harem bojownika lub prętnika, razborki, bystrzyki...
- hikaru
- Nowicjusz
nie, to nie jest zwinnik jarzeniec, bardzo podobna ale bardziej zlotawa barwa a ogon na obrzeżach jest czarny, a po srodku bialy pasek
- maradona
- Rekin forum
Zwinnik blehera, miedzik obrzeżony? Nic innego nie przychodzi mi do głowy...