Witam jestem nowy na Forum .
A wiec zalozylem niedawno nowe akwa , baniak dojzewal okolo 4 tygodnie . Od 2 tygodni plywaja rybki :
4-Skalary (2 srednie i 2 troszke mniejsze ale jest miedzy nimi zgoda )
6- kiryskow
2-Pielęgniczka Ramireza (Parka)
1-Glonojad Syjamski
2- zbrojniki (niebieski i L-204)
Narazie tak wyglada obsada ale baniak wyglada troche pusto czy moge dodac jeszcze 2 skalary lub jakies inne ladnie prezetujace sie rybki ? Prosze o porade
Ps. Przepraszam za bledy
Prosze o pomoc w obsadzie akwa 200 l
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Lukas
- Kontakt:
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Re: Prosze o pomoc w obsadzie akwa 200 l
6 skalarów w 200l hmm.. trochę dużo mi sie to wydaje... ale nie wiem. Może bardziej jakieś małe stadko jakiś rybek. Ale niech się bardziej doświadczeni wypowiedzą. Zawsze lepiej mniej rybek niż więcej 

-
- Forumowicz
- Kontakt:
Tez mi sie tak wydawalo ale zawsze lepiej zapytac bardziej doswiadczonych Akwarystow bo ja mozna powiedziec ze jestem zielony , to moje pierwsze akwarium o takim litrazu
Ps . Wszelkie wskazowki co do tej obsady beda mile widziane a jezeci cos nie pasuje to prosze powiedziec poniewaz nie chcem meczyc rybek bo ostatnio tyle sie naczytalem co ludze robia z rybami i nie chcem popelnic jakiegos bledu .
O to jeden przyklad jaki znalazlem wczoraj
mam 6 katne akwa 35l. mam w nim 3 welony, duzego skalara, 3 glonojady, 5 gupikow, 2 motylice, 3 danio, 1 krewetke, 2 zaby, slimaka, kirysa,3 piskorki, bojownika i 8 neonow innesa. filtr ktory mam jest firmy aquael model fun-1 plus. wydajność 320 l/h. wklad filtracyjny to chyba IP X8. mam w nim jeszcze w akwa korzen i 2 gatunki roslin.

Ps . Wszelkie wskazowki co do tej obsady beda mile widziane a jezeci cos nie pasuje to prosze powiedziec poniewaz nie chcem meczyc rybek bo ostatnio tyle sie naczytalem co ludze robia z rybami i nie chcem popelnic jakiegos bledu .
O to jeden przyklad jaki znalazlem wczoraj
mam 6 katne akwa 35l. mam w nim 3 welony, duzego skalara, 3 glonojady, 5 gupikow, 2 motylice, 3 danio, 1 krewetke, 2 zaby, slimaka, kirysa,3 piskorki, bojownika i 8 neonow innesa. filtr ktory mam jest firmy aquael model fun-1 plus. wydajność 320 l/h. wklad filtracyjny to chyba IP X8. mam w nim jeszcze w akwa korzen i 2 gatunki roslin.
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
W akwariach o takim litrażu nie zabardzo się orientuję, ale sądzę, że stadko małych rybek np razborki można by dać. Ale niech wypowiedzą sie bardziej doświadczeni.
- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
Generalnie współczucia z powodu motylicy :rotfl:
Nie tylko chłopaki lubią robaki
- maol
- Moderator
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
6 skalarów w 200l spokojnie może być - pod warunkiem niezbyt rozbudowanej reszty obsady.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
- Kontakt:
oki
Dziekuje za szybka odpowiedz
Mam jeszcze problem z L-204 (zbrojnik) jest bardzo agresywny i atakuje wszystkie ryby denne
co moge z nim zrobic
Dziekuje za szybka odpowiedz

Mam jeszcze problem z L-204 (zbrojnik) jest bardzo agresywny i atakuje wszystkie ryby denne

- maol
- Moderator
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Najprościej ograniczyć ilość innych ryb dennych. Masz ich całkiem sporo - nic dziwnego, że ryby walczą o miejsce na dnie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back