Wiatam mam problem odkupiłem od sąsiada akwarium teraz mieszkam w Hol sąsiad wracał do swojego kraju i nie mógł zabrać ze sobą akwarium, więc za symboliczna cenę wziąłem od niego to akwarium,. Tylko jest problem, bo wydaje mi się ze obsada nie jest zbyt dobrze dobrana. Jest to 240 litrowe akwarium jest bardzo dużo gatunków ryb, jeden duzy statek na srodku ma on długość co najmniej 80 cm chciałbym kupic paletki ale chyba to nie jest naj lepszy pomysł wiec co muszę zrobić bym mógł je tam wpuścić?
obsada to:
3 bocje wspaniałe
15 neon czerwony
2 prętnik karłowaty
2 gupik
2 mieczyki
2 brzanki czerwone
7 glonojadów : ale nie wiem co to za glonojady bo nie mogę ich znaleźć na internecie a wszysstkie rybki znajduje w necie.
Czy dobrze
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Re: Czy dobrze
Oddać wszystko najlepiej. Neonki możesz zostawić. Ale niech wypowiedzą się też innie użytkownicy.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
nie dodało m i jescze mam 2 skalary a skalary z paletkami mogą być?
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Raczej nie...
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Jakub
Obsada troszkę mieszana ale zastanów się najpierw co byś chciał zostawić z tych ryb i potem się coś wymyśli.Paletki są bardzo trudnymi rybami w hodowli i jeśli nie masz sporego doświadczenia w akwarystyce to moim zdaniem się nie bierz za nie bo możesz mieć kupę problemów a szkoda wydawać kasę na co chwila nowe ryby a i szkoda też je męczyć.
Loża Szyderców