Witam serdecznie :)

Jesteś nowy ? Napisz nam coś o sobie ;)

Moderator: ModTeam

mysza
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 0
Imię: Ania

Witam serdecznie :)

Post autor: mysza » 2010-07-14, 15:23

Witam Was wszystkich cieplutko :)
Mam w planach założyć sobie akwarium stąd też zapisuję się na forum, aby zaczerpnąć jak najwięcej wiedzy i móc się poradzić ludzi, którzy zajmują się Sztuką Akwarystyki :D

Coś niecoś wiem na ten temat gdyż mój tato hodował rybki i przez moje całe życie upiększał i powiększał swoje akwarium, a ja z miłą chęcią obserwowałam jego pracę. Niemniej jednak wiedzę, którą posiadam uznaję za niewystarczającą i nie chcę na łapu capu, byle tylko było, robić małego świata dla żywych stworzonek :)

Pierwsze akwarium chciałam zrobić malutkie, mniej więcej 25/30l aby spróbować samodzielnie zająć się pielęgnacją rybek i roślin. Zadziało się jednak tak, że z moim partnerem planujemy remont mieszkania i przewidziana jest taka niewielka biblioteka - pomyśleliśmy, że ładnie wyglądałoby już sporo większe akwarium umieszczone gdzieś miedzy meblami z ciemnego drewna :) Do tego chciałabym aby było profilowane :P

Dla tego też uznaję, że tym bardziej muszę zasięgnąć porad mojego taty oraz wiedzy innych ludzi :) Więc jak dobrze pójdzie to za kilka miesięcy zacznę kupować niezbędne, wcześniej dobrze przemyślane, "składniki" do stworzenia "Idylli" dla rybek :D

Akwarium to będzie słodkowodne ;)

Pozdrawiam i do kolejnego posta :D

Awatar użytkownika
maradona
Rekin forum
Pojemność akwarium: 112
Imię: Magda

Re: Witam serdecznie :)

Post autor: maradona » 2010-07-14, 20:53

Witamy na forum!

Awatar użytkownika
raper_gno
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 98
Imię: Artur

Post autor: raper_gno » 2010-07-15, 01:04

Witam na forum :) I polecam większe akwarium niż 25/30l. Dowiesz się na forum dlaczego. :) Powodzenia życzę. :)
Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.

Awatar użytkownika
Lermi
Akwarysta
Pojemność akwarium: 450
Imię: Kinga
Kontakt:

Post autor: Lermi » 2010-07-15, 09:35

Żadnego małego akwarium! Takie piękne w biblioteczce i jasne na tle ciemnych mebli i te rybki majestatycznie pływające pośród roślinek... Oj chętnie zobaczę takie cudo w galerii. Tylko ostrzegam, że akwarium ma wodę :D . Woda teoretycznie jest W akwarium, ale lubi się wylać tu i tam. Trzeba to zabrać pod uwagę w przypadku takiego pomieszczenia. Przemyślcie profil. Dla mnie do wnętrza zabudowy lepiej pasuje proste. I nie zniekształca obrazu. Serdecznie witam na forum i powodzenia na starcie :)
Nie tylko chłopaki lubią robaki

blue_betta
Moderator
Pojemność akwarium: 160
Imię: M.
Kontakt:

Post autor: blue_betta » 2010-07-15, 10:38

Cześć ;)

ODPOWIEDZ