Pytanie o testy i nadwyżka L-144
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Dominik
Pytanie o testy i nadwyżka L-144
Witam serdecznie mam pytanko chodzi mi o testy do pomiaru wody są sprzedawane w komplecie w walizkach jest tam wiele testów czy ktoś umie coś na ten temat powiedzieć czy to nie jakaś ściema testy są firmy JBL i Zoolek cena takiej walizki to około 90zł. Dla zainteresowanych mam nadmiar ancistrusa L-144 jest to albinos różni się od zwykłego ancistrusa tym że jest cały złoty bez żadnych plamek i ma czarne oczy rybki mają od 3,5 do 4cm jak by ktoś był chciał odkupic te rybki prosze pisać na priv.Pozdrawiam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Pytanie o testy i nadwyżka L-144
A jakie testy zawierają te walizki? Bo czasami nie ma w nich testu na np. NO3 a jest zwykle zbędny na Fe - co sprawia że niezbędne testy kupione osobno wychodzą taniej.Bratko pisze:Witam serdecznie mam pytanko chodzi mi o testy do pomiaru wody są sprzedawane w komplecie w walizkach jest tam wiele testów czy ktoś umie coś na ten temat powiedzieć czy to nie jakaś ściema testy są firmy JBL i Zoolek cena takiej walizki to około 90zł.(...)
Jeżeli jest złoty, i ma czarne oczy, to to po prostu taka odmiana barwna. Odmiana albinotyczna jest pozbawiona pigmentacji, co przekłada się na bladobiały kolor (niektórzy mówią wręcz o "przezroczystej" skórze - choć to tylko przenośnia) i... czerwonych oczach.Bratko pisze: (...) Dla zainteresowanych mam nadmiar ancistrusa L-144 jest to albinos różni się od zwykłego ancistrusa tym że jest cały złoty bez żadnych plamek i ma czarne oczy (...)
Czarne oczy wskazują na po prostu rzadkie wybarwienie, nie na albinotyzm.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
L-144 to osobny gatunek ancistrusa i on już poprostu taki jest z tego co wiem to ciemnej odmiany L-144 niema http://allegro.pl/item1166665286_zoolek ... stami.html to jedna z tych walizek bardzo dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2010-08-05, 17:38 przez Bratko, łącznie zmieniany 1 raz.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
Dokładnie.Bratko pisze:A jakie testy zawierają te walizki? Bo czasami nie ma w nich testu na np. NO3 a jest zwykle zbędny na Fe - co sprawia że niezbędne testy kupione osobno wychodzą taniej.
Poza tym testy te są dużo mniej wydajne (wystarczą na sporo mniej pomiarów) niż kupowane osobno.
Przez to są tańsze.
Ot marketing. :looka:
-
- Nowicjusz
Aha no dobrze a mógł byś mi podać jakie testy warto kupić te najważniejsze i naj bardziej potrzebne z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam
Najbardziej godne uwagi są JBL
Najważniejsze: PH, GH, KH, NO3, PO4.
Jakby co to ja sprzedaję swoje - bo nie zużyłem ich więcej niż 1/4.
Mogę taniej sprzedać, bo likwiduję akwa.
Najważniejsze: PH, GH, KH, NO3, PO4.
Jakby co to ja sprzedaję swoje - bo nie zużyłem ich więcej niż 1/4.
Mogę taniej sprzedać, bo likwiduję akwa.
-
- Nowicjusz
Witam dziękuje za odpowiedz i propozycje ale co do kupna testów i innego sprzętu zawsze kupuje nowe już taki jestem wiec sorry że nie skorzystam pozdrawiam
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
W testach trzeba koniecznie patrzeć na date ważności.
To istotna rzecz, bo takie testy...... nie zużywają się szybko.
To istotna rzecz, bo takie testy...... nie zużywają się szybko.
-
- Nowicjusz
Dzięki za pomoc i wszystkie odpowiedzi pozdrawiam