Roślinki zasadzone. Zdjęcie dam później. A co do obsady to może być np. taka:
1.Bojownik - harem 1+2
2.Neon czerwony 8-10 szt
3.Gupik 4 szt (przynajmniej na początku jako pierwsze dla sprawdzenia wody po dojrzewaniu - może sadystyczne podejście ale jakoś sprawdzić trzeba)
4.Kirysek panda lub szmaragdowy 5szt.
5.Zbrojnik niebieski 2szt.(para)
Co o tym sądzicie?
A i jeszcze ewentualnie jeżeli obsada ok to jakie menu zastosować dla przyszłych podopiecznych

?
[ Dodano: 2010-04-29, 09:26 ]
Mała aktualizacja po dosadzeniu paru roślin.
[ Dodano: 2010-05-05, 20:23 ]
Czy to normalne że woda wydaje mi się lekko zażółcona czy to może wina światła świetlówek? I widzę dużo jakby takich małych drobinek pływających w wodzie (część to bąbelki powietrza) i jakby "przyczepiony kurz" na szybie od wewnątrz? Coś z tym robić?
[ Dodano: 2010-08-06, 23:57 ]
Takie małe uaktualnienie tej mojej 112 po wielu poprawkach:D
1.Obsada obecna:
-Bojownik 1+2
-Neon czerwony 9szt. - zastanawiam się czy nie dołożyć do 12szt,
-Kirys albinos 5szt.
-Otosek 6szt.
-Tymczasowo są również 3 samce gupika i samica zbrojnika do oddania w niedługim czasie.
2.Roślin sporo dokładałem od początku - nazw niestety nie pamiętam za bardzo. Może coś rozpoznacie
3.Filtr aquaszut senior bio n 1000 - po wymianie z zestawowego bt-700.Taka mała uwaga dla potomnych w pionie się nie mieści niestety w akwa, dlatego jak widać na zdjęciach jest pod skosem, ale nie przeszkadza za mocno - tworzy nawet miły i spokojny kątek dla bojka. :]
4. Grzałka Hailea 100W z termostatem.
5. Parametrów nie znam.
6. Podłoże to ziemia z biedronki i żwirek bazaltowy.
7. Oświetlenie 2x18w - philips aquarelle i 865.
Czekam na komentarze i sorki za zdjęcie ale na tą chwilę lepiej nie udało mi się zrobić-tu też może ktoś coś podpowie :]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.