Ryba znikła
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Ryba znikła
W sobotę rano zobaczyłam że samica gupika mi zdechła ale była już stara. Szybko ją wyłowiłam . Natomiast w poniedziałek zdechł mi samiec gupika. Dzisiaj rano nie mogłam znaleźć Danio. Parametry wody w normie. Co się dzieje pomóżcie!!!Może się burzy wystraszyły??

- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: Ryba znikła
Moim zdaniem to sprawka skalarów. Głupiki i dania są małe więc mógł je zjeść.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Mam skalary ale takiego przypadku nie miałam. Może to są bardzo duże skalary?
- kasia2005
- Akwarysta
- Imię: Kasia ;-)
- Kontakt:
Akwarybka, skalary trzymasz w swoim zbiorniku :?: a w podpisie masz że zbiornik ma 50 l to za mało na skalary :!: powinnaś już to wiedzieć
co do tematu to jak wyglądały martwe rybki :?: może na coś chorują i dlatego padają
brak martwego danio można tłumaczyć apetytem pozostałych ryb ( zbrojniki są łakomczuchami i bardzo lubią mięsko ;-) ) wszak w przyrodzie nic nie ginie ...
co do tematu to jak wyglądały martwe rybki :?: może na coś chorują i dlatego padają
brak martwego danio można tłumaczyć apetytem pozostałych ryb ( zbrojniki są łakomczuchami i bardzo lubią mięsko ;-) ) wszak w przyrodzie nic nie ginie ...
Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Czyli przykazania akwarysty sie sprawdzają... Bo w zoologu powiedzieli, że mogą być... :evil:kasia2005 pisze:Akwarybka, skalary trzymasz w swoim zbiorniku :?: a w podpisie masz że zbiornik ma 50 l to za mało na skalary :!: powinnaś już to wiedzieć :!:
Ryba została zjedzona na 100%. Przypuszczalnie trupkiem zajęły się nim jakies rybki pływające przy dnie. A powód smierci - nie wiem. Ja ostatnio po jednym z neonków (jakiś ulomny był "od nowości") nie znalazłam nawet szkielecika.
(Popatrz też, czy nie masz jakichś tajemniczych kręgów w żwirze
Może to kosmici? ) ;)
pozdrawiam
(Popatrz też, czy nie masz jakichś tajemniczych kręgów w żwirze

pozdrawiam
./redir/http://r1.bloodwars.pl/r.php?r=34641 <-- polecam gorąco:)
-
- Nowicjusz
tak tak, bardzo dziękuję. Okazało sie że przyczyną zniknięć tych ryb była robota Labeo takiego czarnego z czerwonymi płetwami. Dostałam go od cioci i jeszcze albinosa. I ten czarny zjadł je. Jak go dostałam to czytałam, że może zjeść rybki ale mniejsze od siebie. A jednak gupiki i danoo były dużo większe. Oddałam go do sklepu zoologicznego Miałam duży problem żeby go wyłowić i włożyć do kotnika gdy to zrobiłam po 2 minutach wyskoczył:( Ale na drug dzień zawiozłam go do sklepu. Mam jeszcze pytanko ,czy ten piały albinos też może wcinać rybki???
[ Dodano: 2007-06-01, 09:24 ]
P.S Kręgów nie było ;-) :-D
[ Dodano: 2007-06-01, 09:24 ]
P.S Kręgów nie było ;-) :-D

-
- Nowicjusz
Witam. Posiadam dwa labeo albinosy i nie zdarzyło mi sie jeszcze, żeby "wcinały" jakieś rybki (nawet mniejsze). Oczywiście nie twierdzę też że są to aniołki. Czasem gonią inne rybki ale w końcu się nudzą. Według mnie zależy jakie masz akwa gdyż labeo robią sobie rewiry których pilnują i bronią. :!:
Pozdrawiam :roll:
Pozdrawiam :roll:
Gdyby Mi Się Tak Chciało, Jak Mi Się Nie Chce