Gdzie postawić akwarium? Pomóżcie:(
Moderator: ModTeam
- kamilGTi
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
Re: Gdzie postawić akwarium? Pomóżcie:(
Za wysoko na 100% i nie wiadomo czy by się czasem nie zarwało a jeszcze gorzej jakby ktoś przechodził :]
Zawsze pomogę jak będę znał odpowiedź ! ;)
NIGDY NIE UWAŻAŁEM SIĘ ZA NAJLEPSZEGO I NIGDY NIE BĘDĘ!! ;)
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 40
- Kontakt:
No właśnie też mi się tak wydaje. a cała ta ściania i ta półka jest z konstrukcji stalowej i płyty kartonowo-gipsowej więc mogłoby być troche niebezpiecznie. Coprawda ja (65kg) się na niej wieszałem i nic nie trzeszczy ale nic nie wiadomo. A pozatym ciężkie dojście by było tam do akwarium i za wysoko wogóle:(kamilGTi pisze:Za wysoko na 100% i nie wiadomo czy by się czasem nie zarwało a jeszcze gorzej jakby ktoś przechodził :]
Z kolegą sie dogadałem i jutro wieczorem idziemy do niego na działke bo tam miał jakieś akwarium długie a szerokie to może by mi pasowało. Tylko powiedzcie czy jeśli akwarium stało całą zimę na mrozie to nic się ze szkłem/uszczelkami itp. nie stało? (oczywiście jeśli lód nie rozsadził szyb...)
P@weł
- kamilGTi
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
pawcio1017 pisze:Coprawda ja (65kg) się na niej wieszałem i nic nie trzeszczy ale nic nie wiadomo.
Jak ty chcesz miec 125l to pamiętaj , ze 1litr=1kg a jeszcze podłoże i reszta to będzie jakieś ok. 140kg to może się jednak zarwac.

pawcio1017 pisze:Tylko powiedzcie czy jeśli akwarium stało całą zimę na mrozie to nic się ze szkłem/uszczelkami itp. nie stało?
Nie raczej nie ale nalej z kumplem do niego wody zaznaczcie poziom wody i poczekajcie z 10-15min jak woda nie ucieknie to powinno byc wszystko ok. ;)
Zawsze pomogę jak będę znał odpowiedź ! ;)
- ruby_anger
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: aga
nie myslalam o miejscu nad drzwiami,raczej myslalam ogolnie ,bo corner jedak mniej miejsca zajmie , ale jak bys wrzucil fotki reszty pokoju to by sie jakos ocenilo moze by cos gdzies przestawic i by sie cos znalazlo a tak widzimy tylko jeden rog, dawaj druga strone pokoju (ladny pokoik na marginesie)pawcio1017 pisze:Podobać by sie podobało... Ale chodzi Ci o tą półke nad drzwiami? Nie sądzisz że troche za wysoko jak na akwarium?ruby_anger pisze:a narozne akwarium by ci sie nie podobalo?
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 40
- Kontakt:
No może wpadniecie na jakiś pomysł:) Akwarium kumpla ma wymiary 100x15x30cm. Przed łóżkiem by pasowało ale czy te 15cm szerokości to nie za mało?:(ruby_anger pisze:ale jak bys wrzucil fotki reszty pokoju to by sie jakos ocenilo moze by cos gdzies przestawic i by sie cos znalazlo a tak widzimy tylko jeden rog, dawaj druga strone pokoju
zdjęcie pokoju3
zdjęcie pokoju2
Dziekiruby_anger pisze:(ladny pokoik na marginesie)

P@weł
- ruby_anger
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: aga
a te dwie szafy jak bys postawil przodem do okna a bokiem do drzwi i ta szafke co teraz baniak stoi zamienil na jakis cabinet pod wiekszy baniak to mysle ze bys tam wsadzil nawet ze 120 cm dlugie,albo wyro zmien na fotel rozkladany