Krewetki Red Cherry - ilość

Inne zwierzęta wodne.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
SuperCool
Akwarysta
Pojemność akwarium: 54
Imię: Gabriel
Kontakt:

Krewetki Red Cherry - ilość

Post autor: SuperCool » 2010-08-23, 18:33

Zaplanowane mam krewetkarium... być może z delikatną obsadą ... razbora galaxy np :)
60 litrów dużo mchów ... różne roślinki zresztą ;)
... chwale sie tu ... a nie o to chodzi ;)

Zapytam krewetkariowiczów, ile wypada kupić krewetek by dobrze wystartować? ale bez przesady - są dość drogie (4 zł ) ale wiem że porządne i krwisto czerwone - duże i niektóre już z jajeczkami.

( chyba mnie nie zjedzą za taki temat ... :szok: )

Awatar użytkownika
Lermi
Akwarysta
Pojemność akwarium: 450
Imię: Kinga
Kontakt:

Re: Krewetki Red Cherry - ilość

Post autor: Lermi » 2010-08-23, 19:59

Nie wiem do końca, czy jestem krewetkariowiczką, ale odważę się odpowiedzieć. Krewetek to co najmniej 10 z rodzaju i tak aby się nie krzyżowały. Można to sprawdzić w tabeli krzyżowań Krewetkarium to krewetki :zdziwko: a nie rybki. Przy dużej ilości mchów i nawet najmniejszych rybach nie pooglądasz sobie krewetek. Poza tym to bardzo delikatne stworzonka, więc mogą ginąć w tajemniczych okolicznościach po wylince. No i potomstwo nie przetrwa przy rybach, a szkoda, bo łatwo się je mnoży.
krwisto czerwone - duże i niektóre już z jajeczkami.
Tu ośmielę się nie zgodzić, bo dobrze wybarwione są ok, ale jako rodzice tych, które zamierzasz kupić. Moje krewecie gubią czasami jajeczka ze strachu przy obcinaniu roślin, a co dopiero w transporcie. Najlepsze są małe jeszcze mocno nie wybarwione. Najłatwiej takie zaadoptować do nowych warunków. Z dorosłymi bywa różnie.
Nie tylko chłopaki lubią robaki

ODPOWIEDZ