dziwne zachowanie mieczyka:(
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: bartek
dziwne zachowanie mieczyka:(
hej wszystkim, mam 4 mieczyki i jedna w ciązy:) ale do rzeczy: jedna z samic siedzi ciągle w rogu za roslinką i jakby chciała wyskoczyc.Płynie na powierzchnie wody i potem staje dęba. czy cos sie jej dzieje?
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: dziwne zachowanie mieczyka:(
A nie masz przypadkiem lekkiego niedotlenienia w zbiorniku? Jak długo trwa ta sytuacja?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zainteresowany
od wczoraj.filtr chodzi 24godziny na dobe i tylko ta rybka sie tak zachowuje
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Spróbuj zwiększyć natlenienie - np. kierując bardziej dyszę filtra w kierunku powierzchni zbiornika. Daj znać, czy za kilka godzin sytuacja ulegnie zmianie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zainteresowany
filtr mam ustawiony na przednią scianke akwa.gdy ta rybka podłynie w to miejsce to tak ją popycha ze oderza o tą szybke.
- ruby_anger
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: aga
natlenianie wody polega na poruszaniu tafli wody a nie na robieniu jaccuzy,ustaw tak wylot by przeplwy poruszal cala tafle wody ale niech nie robi zbyt silnych wiriw w glab,rybka jest kotna wiec potrzebuje spokoju a sam mowisz ze strumien powietrza uderza nia o szybe,moze jest przestraszona i nie ma sily bo walczy ze zbyt silnym pradem?,moze inne ryby sa silniejsze lub ta jedna z powody ciazy jest bardziej podatna na stres,zrob jej jakies miejsce z kryjowkami i lekko zacienione z dala od najwiekszego nurtu powietrza,powinna sie uspokoic,pbserwuj ja takze podczas karmienia,czy je jak pozostale,moze byc to przyczyna czegos innego,jakiejs choroby,nie lej chemi na wszelki wypadek,poobserwuj ja czy sie uspokoi
-
- Zainteresowany
ok ale ta co jest w ciązy sie zachowuje dobrze tylko ta nna samiczka inaczej.wiem co z tą rybka jest.Gdy dokupilem kiedys samiczke strasznie dziwnie sie zachowywała jakby zdychała ale ona jest największa z całego akwa i wszystkich gryzie i goni.dzis jak zobaczylem tego dziwnego mieczyka
:przestraszony: MA ODERWANĄ PLETWE ma kształt ogona jak syrenka:(i teraz chcialbym sie zapytac was:bo mam drugie od kolegi akwa.I niewiem czy zrobic w nim kwarantanne az ta rybka sie niewyleczy czy wrzucic tą niegrzeczną rybke do niego na pare dni zeby jak ją wpuscic spowrotem do akwa z innymi rybkami zeby byla nieprzyzwyczajona do niegoi zeby niezaczepiała innych rybek bo ona 3 mieczyki mi zabiła bo jest największa

- ruby_anger
- Zainteresowany
zeby ja odseparowac musisz miec te same warunki w drugim zbiorniku by jej nie zaszkodzic,skoro ona jedna sie tak zachowuje to moze ja oddaj?
-
- Zainteresowany
raczej nieprzyjmął,a jak przyjmą to w koszu wyląduje.Zdecydowałem sie ze dam na pare dni rą złą rybke to oddzieloneego akwarium zeby jak ja potem wpuszcze to byla calkiem nowa tam i zeby sie nie ządziła.moge tak?
- ruby_anger
- Zainteresowany
powinni przyjac , zapytaj najpierw,zaproponuj wymiane na roslinke lub oddaj zadarmo,nie wyrzuca jej do kosza,mozesz ja wlozyc do kotnika umieszczonego w glownym baniaku tak by miala te same prametry i temperature , ale nie na dlugo,raczej tylko poobserwuj jak sie wtedy inne zachowuja,ale najpierw pogadaj w sklepie lub komus oddajbartekblu123 pisze:moge tak?
-
- Zainteresowany
kto by chicial taką rybke:(:(:(:(:( ale zobaczymy czy sie zmienie od czasu izolacjii:)