Jestem tutaj nowy, także witam wszystkich. Postanowiłem się zarejestrować, by zaprezentować swoje według mnie troszkę nietypowe akwarium.
Zbiornik sam w sobie ma objętość 60 litrów. Ciekawostką są natomiast ryby, w głównej mierze są to gatunki "krajowe" znane każdemu z nas z rzek jak i wód wolno stojących. Stopniowo w miarę możliwości zwiększam zasób gatunkowy, jednak nie zawsze mi się udaje (ostatnią porażką są cierniki i mała płoć). Ale za to z powodzeniem hoduje od naprawdę długiego czasu np kiełbia, lina (niestety dieta karaskowa źle mu służy, muszę coś z tym zrobić bo jest najbardziej odchudzoną rybą w całym zbiorniku), dwie złote dorodne karasie, stadko różanek jak i też karaś srebrzysty. Do tego pozostałość po pierwotnej wersji zbiornika (4 molinezje, i 5 neonów - żyją w zgodzie z tamtymi gatunkami).
W planach mam pozyskiwanie kolejnych ryb, poluje na mniejszego linka, sumika karłowatego, malutkiego okonka, jazgarza, chętnie widziałbym tutaj też "krasnopiórki". Nie zawsze jednak łatwo pozyskać takie małe "sztuki"...
Zdjęcia może nie są pierwszorzędnej jakości, ale np uchwycenie wiecznie pędzącego kiełbia, starym aparatem marki SONY, potrafi przyprawić o niezły ból głowy ;) Jednak lin, chyba lubi pozować do zdjęć:

Zapomniałem wspomnieć o trzech malutkich "szczeżujach", przywiezionych wprost z mazurskich jezior. Chętnie odpowiem na pytania, jeśli ktoś chciałby założyć podobne akwarium ;) Reszta galerii: