Te sumy fajne ale nie tak jak papuzie (dla mnie).Na marginesie czy kupno papuzich będzie humanitarne? Przecież jak ja ich nie kupie to nie spowoduję, że przestaną je "produkować"
Maol pisał o ciekawych rybach do dużego litrażu- propozycje?
Moderator: ModTeam
- pkamil1
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kamil
Re: Maol pisał o ciekawych rybach do dużego litrażu- propozycje?
Akwarybka nie mam konkretnie żadnego biotopu na głowie piszę tu właśnie by coś przypasować 
Te sumy fajne ale nie tak jak papuzie (dla mnie).Na marginesie czy kupno papuzich będzie humanitarne? Przecież jak ja ich nie kupie to nie spowoduję, że przestaną je "produkować"
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Flower horny, papuzie i wiele innych ryb jest krzywdzonych przez człowieka. Dziwnym trafem papuzie cieszą się największym zainteresowaniem.pkamil1 pisze:Na marginesie czy kupno papuzich będzie humanitarne? Przecież jak ja ich nie kupie to nie spowoduję, że przestaną je "produkować"
Każdy akwarysta pisząc, ze jak on ich nie kupi to inni to zrobią, napędza handel tymi stworzeniami.
To tak jak z wyborami. Każdy mówi, że nie głosuje, bo to nic nie zmieni. Tylko, ze takich jest tysiące, którzy jednak by coś zmienili gdyby zagłosowali.
Jeśli to nie koliduje z Twoim sumieniem to kupuj śmiało.
Ps: Papuzie da sie rozmnożyć. ;)
- pkamil1
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kamil
Masz rację nic tym nie zmienię, a na wybory chodzę. Mogę z nimi trzymać jakieś roślinki? - Bardzo podoba mi się zieleń w akwariach. Jeśli mogę to jakie?
Ad. Ps. Porozmawiamy o tym innym razem
Ad. Ps. Porozmawiamy o tym innym razem